3x3

FOTO 3×3 Karlovac Open: U17 prvaci Hrvatske su 3×3 KA-BA Karlovac, na Šancu održan odličan turnir

Proteklog vikenda, po završetku 3×3 U18 Svjetskog prvenstva u Mađarskoj na kojem je naša reprezentacija zauzela 7. mjesto, središte 3×3 događanja našlo se u Karlovcu.

Odigran je završni turnir U17 3×3 Prvenstva Hrvatske, otvoreni seniorski turnir, kao i otvoreni U19, U13 i U15 turniri u suorganizaciji s KK KA_BA Karlovac i Udrugom 3×3 Hrvatska. I sve to u staroj povijesnoj jezgri grada na četiri rijeke, na legendarnom igralištu Šanac čije su se zelene tribine odlično popunile.

Na završnici 3×3 U17 Prvenstva Hrvatske igralo je 10 ekipa: 3×3 Gajnice SomSport, 3×3 Radnik Križevci, Larus 3×3, KK Diadora Zadar U17, 3×3 KA-BA Karlovac, Corteva 3×3, 3×3 Borik Bjelovar, 3×3 OS Rocher&Rulla, 3×3 Zagreb i Mjuzikova djeca. U veliko finale su se plasirali 3×3 Radnik Križevci (Fabijan Gužvinec, Jakov Car, Luka Fržović, Petar Filipović) i 3×3 KA-BA Karlovac (Ivan Bošnjak, Lovro Mrgan, Pavao Močnik, Sven Marković), a domaćini su odnijeli naslov prvaka Hrvatske pri rezultatu 21:15. Naslov MVP-ja zbog fantastične igre pripao je Pavlu Močniku iz pobjedničke ekipe KA-BA Karlovac.

U seniorskoj kategoriji turnir je pripao ekipi NITUI (Ivan Pavković, Jan Kroflin, Karlo Uljarević, Mihael Linde) koja je u finalu svladala Pharmu Classic (Fran Grgić, Ivan Oštrić, Matej Katavić, Roko Spaseski Baburek) s 21:16.

U otvorenoj U13 kategoriji turnira najbolji je bio 3×3 Borik Bjelovar, a u U15 slavili su dečki iz 3×3 Radnik Križevci.

Uz nastupe Dunking Devilsa i mažoretkinja te neposrednu blizinu karlovačkih Dana piva 3×3 Karlovac Open je bio nezaobilazan košarkaški event koji s punim pravom prerasta u tradiciju.

Sljedećeg tjedna na redu je Harats Trophy iznad zagrebačkog Dolca, na Trgu Petrice Kerempuha ispred Harats puba. Osim seniorskog turnira (nedjelja) ispred Harat’s pub Zagreb, 7. rujna održat će se i U19 “Grosbasket Street Elite 3×3 kvalifikacijski turnir ‘powered by Grosbasket’, što su ujedno i kvalifikacije za finalni turnir u Ljubljani (14./15.9.) kojeg će zaslužiti četiri muške i dvije ženske ekipe s turnira.

FOTO: Marko Zovko

 

Sličan sadržaj