3x3

Ovog vikenda 3×3 turnir u Đakovu!

Nakon svečanog otvorenja tradicionalnih Đakovačkih vezova, na istoj lokaciji ispred tornjeva prekrasne đakovačke katedrale, kreće deveta stanica 3×3 Otvorenog prvenstva Hrvatske –  ‘Slavonija Open Đakovo uz Osječko 1664’.
Turnir je, dakle, na rasporedu u petak i subotu, 12. i 13. srpnja, a KK Đakovo ga već devet godina organizira u sklopu Đakovačkog ljeta, manifestacije Grada Đakova. Slavonija Open već godinama privlači brojne gledatelje, sportske zaljubljenike i sudionike iz svih krajeva Hrvatske i regije, a prostor ispred đakovačke katedrale dodana je vrijednost koja turniru jamči prepoznatljivost i van Hrvatske.
3×3 Slavonija Open je ujedno 9. stanica seniorskog 3×3 prvenstva Hrvatske koje se ove godine organizira u okviru udruge 3×3 Hrvatska koja je dijelom Hrvatskog košarkaškog saveza.
Pobjednik turnira osigurava nastupa na Završnom turniru u Ninu. Pravo nastupa u seniorskom dijelu imaju sve ekipe neovisno iz koje države dolaze. Jedini uvjet za ekipe koje žele ujedno sudjelovati i u 3×3 Prvenstvu Hrvatske jest da imaju minimalno 2 igrača uključujući i kapetana koji su hrvatskog državljanstva.Natjecanje će se održati u nekoliko kategorija:

Petak, 17h – 22h
– U13
– U15
– U19
Subota ujutro, 9h – 11h
– igre sa najmlađima, pokazni trening
– natjecanje djevojaka
Subota popodne 17h – 22h
– U17 Prvenstvo Hrvatske
– Seniori, Prvenstvo Hrvatske
Do sada je prijavljeno 40 ekipa, sudionici turnira postat će i vlasnici dnevne ulaznice za gradski bazen Đakova za 13. srpnja, a za najbolje su osigurane i novčane nagrade. Turnir će se u subotu moći pratiti uživo na Arena televiziji, ali i na HKS TV-u.
Nakon Đakova ostaje još konačni spektakl – završni turnir u Ninu koji će se igrati 27. i 28. srpnja te odlučiti o 3×3 prvacima Hrvatske za 2024. godinu.

Sličan sadržaj