3x3

Zlatni 3×3 U17 reprezentativci dobitnici nagrade HOO-a “Dražen Petrović”

Roko Cetina, Vito Mlatac, Juraj Brkić i Niko Bandov dobitnici su nagrade „Dražen Petrović“ Hrvatskog olimpijskog odbora u kategoriji „Najuspješnija muška ekipa mlađih dobnih kategorija“.

24. rujna 2023. Roko, Vito, Juraj i Niko pobijedili su u finalu 3×3 U17 Europskog prvenstva španjolsku reprezentaciju s 21:19 osvetivši se za (jedini) poraz u skupini, osvojili zlatne medalje i popeli se na vrh Europe. Time je reprezentacija stekla i direktan plasman na 3×3 U18 Svjetsko prvenstvo na kojem se nedavno uspjela plasirati u četvrtfinale i u konačnici osvojila sedmo mjesto.

Nagrada „Dražen Petrović” dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama u muškoj i ženskoj konkurenciji za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj, a kako su naši reprezentativci svoj veliki uspjeh ostvarili nakon prošlogodišnje dodjele, tako su nagradu za najuspješniju ekipu mlađih dobnih kategorija u Hrvatskoj primili danas na svečanoj dodjeli Nagrade u u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Velike čestitke dečkima koje zasigurno čekaju još i veći sportski izazovi i uspjesi!

Na fotografiji s lijeva na desno: Niko Bandov, Juraj Brkić, Leonardo Mazić (preuzeo nagradu umjesto Roka Cetine koji je bio spriječen), Vito Mlatac

Sličan sadržaj