Kup Krešimir Ćosić

FOTO Split preko Gorice na završnicu Kupa “Krešimir Ćosić”

 

Najjači par osmine finala Kupa Krešimira Ćosića svakako je bila utakmica Gorice i Splita. Žuti su se ovaj puta pokazali spremniji, nadskakali su bikove i zasluženo se plasirali na F-8 turnir.

Gorica je odlično ušla u utakmicu, izvrsno je branila pick igru gostiju te uz 5 koševa Ljubičića došla do prednosti 14:4. Međutim, Ljubičić brzo ulazi u probleme s osobnim greškama te napušta parket, a Ivica Skelin uvodi raspoložene Mesičeka i Marića koji pokreću lavinu splitskih žutih. Pridružuje im se Čampara s tricama i gosti rade seriju 19:2 pa na mali odmor odlaze s prednošću od 7 poena (16:23).

U drugoj četvrtini scenarij je obrnut. Zakucavanjem Perkovića Splićani dolaze do dvoznamenkaste prednosti (21:31), a zatim Uljarević tricom pokreće seriju domaćih 19:8 i bikovi prelaze u vodstvo (40:39). Pokazet će se, međutim, da će ovo biti zadnje vodstvo Gorice. Čampara postiže još jednu tricu, a Mesiček zakucava za 41:44 na poluvremenu.

U nastavku gledamo izjednačenu utakmicu, no gosti su stalno za korak brži i stalno imaju pokoji skok više u napadu koji im daje priliku više. U 24. minuti Čampara tricom povećava na 8 razlike (49:57), a uoči zadnjih 10 minuta prednost gostiju je još uvijek ugodnih 5 poena (62:67). Zadnju četvrtinu tricom otvara Kovačević, a nešto kasnije tricom Kapuste Gorica je na -1 (70:71).

Na dvije minute prije kraja rezultat je 80:83, ali tada na naplatu dolaze gorički problemi s tri uzastopne izolacije i košarkaši Josipa Sesara nemaju više snage za zadnji juriš. Splićani do kraja rutinski rade seriju 7:0 i konačnih 80:90 na semaforu je znak da će Splićani putovati na završni turnir Kupa.

Splićane je predvodio Blaž Mesiček s 24 poena, 4 skoka i 4 asistencije, a odlično su ga pratili Sani Čampara i Marin Marić s 18 koševa.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Karlo Uljarević s 11 poena, a dvoznamenkasti učinak još je upisao Krešimir Ljubičić s 10 koševa. Borna Kapusta se istaknuo s 10 asistencija, ali uz deficit u skoku 25 naprema 41 i lošu tricu (9-32) večeras nije bilo dovoljno.

KOMPLETNA STATISTIKA

Za KK Gorica: Nenad Mudrinić

 

Sličan sadržaj