Kup Krešimir Ćosić

Kup “Krešimir Ćosić”: Analitičari preko Belišća do četvrtine finala

KK Belišće – KK Hermes Analitica 76:117 (21:25, 19:26, 20:34, 16:32)

Belišćani su pružili dobar otpor favoriziranom protivniku, praktički dok su imali snage. Nemogućnost treniranja posljednjih mjesec i pol dana je ostavila velikog traga.

Prvo je poluvrijeme prošlo u koliko toliko neizvjesnoj igri, iako su gosti imali kontrolu i igre, a i rezultata. No, sve su to naplatili već na početku drugog dijela kada su s nekoliko pogođenih trica pobjegli na razliku koja je domaćoj momčadi bila nedostižna do samog kraja utakmice.

U redovima Belišća Luka Šarić je postigao 19 poena uz 7 skokova i 4 asistencije, dok su Juraj Boras i David Đolić ubacili po 13 poena.

Hermes Analiticu su do četvrtfinala Kupa predvodili Kristijan Šutalo s 23 poena i 6 skokova, Ivan Mileković sa 16 te Ivan Svoboda s 15 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Mario Koprivnjak, trener Belišća: “Ne mogu biti zadovoljan rezultatom, naravno, no momci su dali sve od sebe, koliko su mogli i koliko su imali snage. Čestitam Hermesu na pobjedi i prolasku dalje, razlika u kvaliteti je bila vidljiva od samog početka. Zadovoljni smo prije svega što smo dogurali i do ovog stupnja natjecanja.”

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice:“Čestitam prije svega Belišću na jednoj fer i korektnoj borbi. Igrali su dok su imali snage i mislim da i oni sami mogu tim dijelom biti zadovoljni. Čestitao bi i mojim momcima na pobjedi, a posebno mi je drago da su svi koji su igrali ostavili neki trag, posebno juniori koji su apsolutno iskoristili minutažu.”

Bila je ovo posljednja utakmica osmine finala, a četrtfinalni parovi su:

  1. KK Cibona – KK Adria Oil Škrljevo
  2. KK Vrijednosnice Osijek – KK Zadar
  3. KK Split – KK Hermes Analitica
  4. KK Zabok – KK Furnir

Utakmice četvrtzavršnice se moraju odigrati najkasnije do 3. veljače 2021., poluzavršnica se igra 10. veljače, a završna utakmica na neutralnom terenu 13. veljače 2021.

KK Belišće, HKS

Sličan sadržaj