Kup Krešimir Ćosić

Kup Krešimir Ćosić: Zadar sigurnim korakom preko Alkara do završnice

KK ALKAR – KK ZADAR 70:97 (17-26, 15-20, 20-27, 18-24)

Zadar je uvjerljivom pobjedom 97:70 nad Alkarom u Sinju postao posljednji osmi sudionik četvrtzavršnice Kupa Krešimir Ćosić. Igrači trenera Jusupa od starta su preuzeli kontrolu susreta, predvođeni raspoloženim Jordanom i Ramljakom. Jordano je ubacio 4 trice, a Ramljak dodao 8 koševa u uvodnih deset minuta. Potonji se nakon toga nije više ni vraćao u igru. Gostima je na ruku išao i oslabljeni domaći roster, bez bolesnog kapetana Vučića i ozlijeđenog Svaline, koji je samo popunio broj igrača na klupi.

Nakon što su u prvoj četvrtini stvorili 9 koševa viška, Zadrani su u preostalom vremenu rutinirano, bez velike energetske potrošnje, polagano podizali razliku do konačnih + 27. U posljednjoj dionici, kada je utakmica već bila dobrano lišena rezultatske neizvjesnosti, gostojući trener Jusup je na teren poslao i najmlađe snage. S druge strane domaći trener Bujas je svoje mladce koristio od prve minute.

Kod Alkara bolji od ostalih bili su devetnaestgodišnjaci, Mladen Tomašević s 13 koševa i 12 skokova i Mirko Jukić s 14 koševa.

Kod Zadra Dario Drežnjak je ubacio 19 koševa, Antonio Jordano jedan manje, dok je svestrani Luka Božić, uz 11 koševa, imao i 8 skokova te 5 asistencija.

KK Alkar / Foto: Ab foto

U završnicu, Final Eight Kupa, osim Zadra još su se početkom prosinca plasirali prvoligaš Kvarner 2010, Bosco, Cibona, Furnir, Cedevita Junior, Dinamo Zagreb i Šibenka.

Sličan sadržaj