Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

U16 reprezentacija (Ž): Nakon tri dana EP-a Hrvatska je neporažena

U trećoj utakmici Europskog prvenstva divizije B naše su kadetkinje pobijedile Kosovo s 92:36 (25-7, 22-7, 18-17, 27-5).

Nakon pobjede nad Švicarskom i Norveškom, ponovno više nego uvjerljivu pobjedu donijele su hrvatske kadetkinje u utakmici protiv Kosova.

Visoka se pobjeda mogla očekivati već tijekom prve četvrtine kada su naše djevojke nakon samo tri minute igre povele s 10:2. Prvo dvoznamenkasto vodstvo stiglo je polovicom prve dionice kada Tea Josipović na asistenciju kapetanice Vivien Nejašmić polaže za 16:5.

Kao i protiv Norveške dan ranije, u ostatku utakmice rezultatska razlika samo raste i trener Željko Ciglar daje priliku svim igračicama da se okušaju na parketu. U igru nije uopće ulazila jedino dosadašnja najbolja igračica Dorja Iva Žaja koja je utakmicu protiv Kosova, od koje se i očekivao sličan rezultat, iskoristila za odmor.

Protiv Kosova je sjajnu utakmicu odigrala Tea Josipović ubacivši 24 poena uz 18 skokova (od čega 8 u napadu) te je s najdužim vremenom na parketu (30 minuta) imala i najviši postotak šuta od 64,7% (11/17). Vivien Nejašmić je postigla 17 poena uz 13 skokova i 4 asistencije, a Helena Galunić je dodala 16 poena sa 7 skokova i 4 asistencije.

Na strani Kosova najbolja je bila Astera Tuhina sa 16 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Našoj reprezentaciji slijedi dan odmora, a sljedeća europska utakmica je u ponedjeljak, 19. kolovoza u 19:30 protiv Izraela. Prijenos uživo moći ćete pratiti na našoj Facebook stranici i FIBA YouTube kanalu.

Sličan sadržaj