Kup Krešimir Ćosić

SuperSport Kup Krešimir Ćosić: Cedevita Junior preko Jazina Arbanasi do još jedne završnice

KK Cedevita Junior je pobijedila KK Jazine Arbanasi u Zadru rezultatom 75:89 i osigurala prolazak na Final Eight SuperSport Kupa Krešimir Ćosić.

Ekipa Jazina Arbanasi je odlično otvorila utakmicu i nakon manje od četiri minute igre bila u vodstvu 10:2. Ipak do kraja prve četvrtine, gosti iz Zagreba su anulirali zaostatak i poveli 18:20. Posebnu energiju ekipi dali su Vito Kučić i Jan Kosi ulaskom u igru s klupe. Do poluvremena se razlika povećala – 33:41. Nakon odlične igre u prvenstvu protiv Zaboka, KeVaughn Allen je i dalje bio “vruć” pa je do poluvremena ubacio 12 poena uz šut 2/3 (66%) za tri poena i podijelio 4 asistencije.

U drugom poluvremenu “Narančasti” ostvaruju do tad najveću prednost od 16 poena, ali Jazine se do kraja treće četvrtine približavaju na -7. Ipak, ekipa Damira Mulaomerovića do zadnjeg sučevog zvižduka otklanja svaku sumnju u konačni ishod i s pobjedom odlazi iz Zadra u društvo osam najboljih ekipa u Kupu.

Vodeći strijelac ostao je Allen s 24 poena i najboljom valorizacijom (32), a Vito Kučić dodao je 17 koševa. Dvoznamenkasti su bili još Karačić s 10 i Serdarušić s 11 poena te isto toliko skokova za novi “double-double” učinak. Mladi Ivan Bogdanović dobro je iskoristio pruženu priliku te u nepunih 18 minuta završio sa solidnim učinkom od 7 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Vodeći strijelac Jazina bio je Josip Badrak s 24 poena uz čak 6 ubačenih trica iz 13 pokušaja.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Mogu reći da je bila teška pobjeda jer imamo problema s ozljedama igrača, bilo je i bolesti odnosno viroza, ali to nikako nije izgovor. Ono što je bitno je da smo pobijedili i prošli mladu, talentiranu ekipu Jazina koja je stvarno u dobrom dijelu utakmice pružala dobar otpor. Ono što veseli je doprinos Bogdanovića koji je kvalitetno iskoristio sve svoje minute. Allen je bio na razini, Kosi nakon ozljede i Kučić poslije bolesti se polako vraaćaju i najbitnije je da idemo dalje među osam ekipa u Kupu. Jazinama želimo sve najbolje u budućnosti i čestitam im na stvarno dobroj igri.”

Osim Cedevite Junior, na završnicu su se već plasirali Kvarner 2010, Zadar, Dinamo Zagreb, Dubrava i Vrijednosnice Osijek, dok se još trebaju odigrati utakmice između Cibone i DepoLink Škrljeva (12. prosinca) te Zaboka i Splita (23. prosinca).

KK Cedevita Junior/HKS, FOTO: KK Cedevita Junior

Sličan sadržaj