FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga: Cibona je prvak Hrvatske!

Cibona je u četvrtoj utakmici završnice pobijedila Cedevitu sa 100:98, upisavši time čistih 4:0.

Cedevita – Cibona 98:100 (23-22, 22-32, 33-14, 20-32)

U nevjerojatnoj utakmici u kojoj su se smjenjivala dvoznamenkasta vodstva, Cibona je tek nekoliko sekundi do kraja utakmice u gužvi pod košem – nakon pokušaja polaganja Filipa Bundovića te konačnog ubačaja Dominica Gilberta osigurala naslov prvaka Hrvatske dok se prepunom dvoranom Doma sportova orilo “Heja, heja Cibosi”.

Momčad Ivana Velića je u završnici Prvenstva Hrvatske, HT Premijer lige, četiri puta zaredom pobijedila Cedevitu, a večerašnja će se nevjerojatna utakmica puna preobrata još neko vrijeme prepričavati.

Prva je četvrtina bila doista neizvjesna, a otišla je na Cedevitinu stranu za tek pola koša. U drugoj četvrtini Vukovi imaju vodstvo +11 pri 41:52, da bi na poluvrijeme otišli s +9.

cedevita-cibona-6275.jpg

S odmora dolazi drugačija Cedevita koja, bar za trenutak, prikazuje igru kakvu smo od Vitamina navikli gledati. Tako početkom posljednje dionice Cedevita ima i +17 vodstvo (88:71) te se činilo da se dvoboj ponovno seli u Draženov dom. No, Vukovi su došli po pobjedu i nošeni povicima i pjesmom s tribina koš po koš nagrizaju Cedevitino vodstvo, a konačni ubačaj Dominica Gilberta riješio je utakmicu tri sekunde do kraja za 98:100. Cibona je prvak nakon šest godina čekanja!

U dresu Cedevite Filip Krušlin je upisao 19 poena, pet skokova i tri asistencije, a Andrija Stipanović (6 skokova), Domagoj Bošnjak i Toni Katić (3 skoka) ubacili su po 12 poena.

Cibonu su predvodili Fran Pilepić s 22 poena i sedam skokova, Damir Markota s 14 poena i šest skokova, Ivan Novačić s 13 poena i tri skoka te Dominic Gilbert s 11 poena i tri skoka.

KOMPLETNA STATISTIKA

cedevita-cibona-6532.jpg

Najkorisnijim igračem završnice proglašen je Damir Markota kojem su Cibonini navijači već na prethodnoj utakmici skandirali „MVP, MVP!“, a pehar mu je predao Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti.

Plakete je Cedeviti, kao finalistu, uručio povjerenik za natjecanje Dražen Jendriš, dok je najsjajnija odličja plavim dresovima podijelio glavni tajnik HKS-a Josip Vranković. Predsjednik HKS-a Stojko Vranković Cibosima je predao prijelazni pehar i pehar pobjednika u trajno vlasništvo.

“Očekivali smo više. Međutim, na kraju krajeva, stvarno je Cibona bila odlična i zasluženo pobijedila. Serija je gotova i to je to. Nemam što previše pričati”, rekao je poslije poraza trener Cedevite Slaven Rimac.

Ivan Velić, trener Cibone nije mogao suzbiti emocije: ”Mislim da je pobijedilo dobro. Cijelu godinu smo igrali super, živjeli smo svi zajedno i to nam se vratilo na najbolji mogući način. Ponosan sam na ovaj tim, na ovu klapu, nevjerojatan osjećaj. Pokazali su da su najjači kad je najpotrebnije. Na -18 se nisu predali i dobili smo utakmicu. Skidam im utakmicu, ovo je nestvaran rezultat. Hvala ljudima iz kluba koji su mi ukazali priliku, hvala ovim momcima, mojim Livnjacima, mojim Širokobriježanima kojim ovim putem čestitam na osvojenom desetom trofeju. Večeras je pobijedila košarka, igrali smo jako dobro cijelu sezonu. Često posvećujem pobjede i trofeje, a ova je pobjeda za mog pokojnog oca, nadam se da je ponosan na mene!”

Marin Rozić, kapetan Cibone: ”Fenomenalno, nakon dugo vremena Cibona je tamo gdje smo je navikli vidjeti – na 1. mjestu, na prijestolju. Ove četiri utakmice su zaista bile jedna bolja od druge. U trenutku na -18 je izgledalo loše, no trener je našao petorku koja je odreagirala junački, cibonaški, i evo zasluženo slavimo.”

Sličan sadržaj