FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Zadar siguran na gostovanju kod Dinama Zagreb

KK DINAMO ZAGREB – KK ZADAR 81:96 (21:28, 29:26, 13:20,18:22)

U 29. kolu Favbet Premijer lige košarkaši Zadar je u gostima porazio Dinamo Zagreb s 96:81. Novim porazom Dinamo je produljio svoj niz bez pobjede na četiri utakmice i trenutno se nalazi na petoj poziciji s omjerom od 16 pobjeda i 13 poraza, dok je Zadar potvrdio prvo mjesto na ljestvici.

Košarkaši Dinama dobro su otvorili utakmicu. Nakon samo minute i pol igre, rezultat je bio 7:0, a trener Zadra Danijel Jusup morao je odmah iskoristiti minutu odmora. Krajem četvrtine gosti su preokrenuli rezultat u svoju korist, a najveće zasluge imao je Karlo Žganec koji je tricu šutirao 4/4.

Početkom druge četvrtine, Zadrani su se odvojili na 11 koševa prednosti, no Dinamo se serijom 11-3 vratio u utakmicu. Tijekom druge dionice, niti jedna momčad se nije uspjela odvojiti na veću prednost. Poluvrijeme je završeno s četiri koša prednosti za Zadar.

Početkom drugog poluvremena, Zadar je ostao bez Luke Božića zbog pet osobnih pogrešaka. Igrala se vrlo čvrsta košarka s puno faulova te malo laganih poena. Mogao je Dinamo okrenuti susret u svoju korist, no zbog previše promašenih otvorenih šuteva, nisu uspjeli ugroziti goste. U posljednju četvrtinu gosti su otišli s 11 koševa prednosti.

Dinamo se ponovno vratio u utakmicu pet minuta prije kraja, nakon što je Ivan Tvrtko-Majić ubacio dvije uzastopne trice. Gosti su ponovno ubacili u višu brzinu te su u završnici pokazali zašto su najbolja hrvatska ekipa.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Ivan Novačić s 25 te Ivan Vučić s 15 poena, dok se kod košarkaša Zadra istaknuo Karlo Žganec s 20 poena.

Danijel Jusup, trener Zadra: “Znali smo da neće biti lagano bez Božića, međutim ovi drugi dečki su malo povukli tako da smo utakmicu priveli kraju, iako bilo je malo ispada na kraju utakmice. Mogli smo to i mirnije malo, dali smo im da se vrate, ali svi smo ostali zdravi i guramo dalje.”

Marko Ramljak, igrač Zadra: “Mislim da imamo i bez Luke kvalitetu da odradimo dobru utakmicu. Obrambeno to nije bilo savršeno, imali smo seriju u trećoj četvrtinu i došli do zraka. Ritam je težak, neki se vraćaju iz ozljede, nije lako ovako igrati. Dinamo je dobra momčad, ima tu vrlo dobrih igrača i čestitam momcima na pobjedi.”

Josip Sesar, trener Dinama-Zagreb: “Čestitke Zadru na pobjedi. Nakon loše igre u Splitu danas smo pokazali malo krvi, mislim da je momčad Zadra favorit prvenstva. Dobro smo se držali, malo je preizražena razlika. Mi se okrećemo završnici prvenstva i pripremi za četvrtfinale.”

Ivan Novačić, igrač Dinama-Zagreb: “Vidi se na Zadru da imaju puno ovakvih utakmica u nogama, svaki put kada bi mi stizali primili bi neki lagan poen. Tu se vidi njihovo iskustvo, neki fokus a mi nemamo snage za to. Treba imati više raspoloženih igrača da bismo igrali u egalu ovakvu utakmicu.”

KK Dinamo-Zagreb, KK Zadar | FOTO: Luka Batelić

 

Sličan sadržaj