FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Šibenka na Baldekinu svladala Cibonu u tricaškoj utakmici

GKK ŠIBENKA – KK CIBONA 96:79 (19-15, 27-29, 28-18, 22-17)

Košarkaši Šibenke ostvarili su važnu pobjedu na svom Baldekinu. Narančasti su pod vodstvom novog trenera Petra Maleša porazili Cibonu rezultatom 96:79 i to baš na dan odigravanja legendarne utakmice Šibenka – Bosna 1983. godine kada je Šibenka postala prvak države. Narančasti su već drugi put ove sezone pobijedili Cibonu i sasvim se vratili u igru za plasman u play off.

Fantastična borba od samog početka uz raspoložene Foremana, Skorića, Lukića… U prvoj četvrtini briljirao je i Babić koji je zabio 12 poena. Prva četvrtina završila je 19:15 za domaću ekipu,  na poluvrijeme se otišlo rezultatom 46:44 kada je novi trener Maleš i najavio još borbeniju Šibenku u drugom dijelu kao i pobjedu. I tako je i bilo.

Približila se Cibona, prijetila, no bez ozlijeđenog Radovčića nije mogla protiv raspoložene Šibenke. Redale su se trice Foremana, Skorića, izvrsni koševi Lukića…. i treća četvrtina pripala je domaćinima (74:62), a kulminacija je bila kada je Foreman zabio tricu s pola terena i sa zvukom sirene.

U zadnjoj dionici igrač Cibone Bundović dobio je petu osobnu što je uvelike olakšalo igračima Šibenke da budu još poletniji na parketu. Uz svoje navijače, veliku podršku s tribina moramo izdvojiti i mladog Brajkovića koji je upisao četiri poena i nekoliko puta zaradio aplauz s tribina. Zasluženo. Dodajmo i da je trener Šibenika Maleš u momčadi bio bez Paića, Topolovića, Perkovića, Klarina, Bobeka i Škugora.

Petar Maleš trener Šibenke: Važna pobjeda večeras, ako želimo zadržati tu borbu za playoff. Svaka pobjeda do kraja nam je bitna. želimo ući u playoff, mislim da imamo kvalitetu za to. Čestitao bih svojim igračima, dali su svoj maksimum u skraćenom rosteru gdje smo bili sa četiri domaća igrača i danas su igrali svi za jednog jedan za sve i s te strane sam zadovoljan. Znači da se može, ja vjerujem u njih i ovako moramo nastaviti. 

Naravno, uz podršku naših vjernih Funcuta kojima ovim putem čestitam rođendan. Došli su nas bodriti i puno je bilo lakše uz njih. Naravno, čestitam i ekipi Cibone i oni su bili bez svoga najboljeg igrača Radovčića kojemu želim da se što prije oporavi. Mi smo danas više željeli tu pobjedu i to smo ostvarili.’”

Tekst: GKK Šibenka, FOTO: Milan Balaban

 

Sličan sadržaj