FAVBET Premijer liga

Najava 31. kola FAVBET Premijer lige: Prve utakmice igraju se u ponedjeljak

U nedjelju je odigrana posljednja utakmica 30. kola FAVBET Premijer lige, u ponedjeljak su na rasporedu dvije koje otvaraju 31. kolo. Split je na Gripama domaćin Boscu, a Cibona u Draženovom domu Zadru. U utorak je dan odmora, a u srijedu na parket izlaze Dubrovnik i Alkar te Dinamo i Dubrava. U četvrtak će se odigrati posljednje dvije utakmice kola. Cedevita Junior dočekuje DepoLink Škrljevo, a Šibenka Zabok.

KK SPLIT – KK BOSCO, ponedjeljak 15. travnja 2024.,
Košarkaška dvorana Split – Split, 17:00 sati

Split je još uvijek u igri za startnu jedinicu uoči doigravanja. Istina, za takvo što mora dočekati jedan poraz Zadra te ga pobijediti u međusobnom susretu na Višnjiku. Bosco je odavno usmjeren prema Prvoj muškoj ligi te teško može stati na put splitskim ambicijama.

KK CIBONA – KK ZADAR, ponedjeljak 15. travnja 2024.,
Dvorana 2 Doma sportova – Zagreb, 18:00 sati

 

Cibona bez Krešimira Radovčića dočekuje vodeći Zadar. Rezultatski Zagrepčanima utakmica ništa ne donosi jer ne mogu s trećeg mjesta ni naprijed ni natrag, no sudari ovih rivala uvijek su utakmice posebnog značaja i naboja. Zadar, s druge strane, ima priliku pobjedom stići na milimetar od pozicije broj jedan koja u doigravanju donosi prednost domaćeg terena. Naime, do kraja Zadrane očekuju domaći susreti sa Splitom i posljednjeplasiranim Boscom. Jedna pobjeda u ta dva susreta bila bi dovoljna za startnu jedinicu.

KK DUBROVNIK – KK ALKAR, srijeda 17. travnja 2024.,
ŠD Gospino polje – Dubrovnik, 19:00 sati – MAXSport

Foto: KK Dubrovnik

Alkar je sve udaljeniji od doigravanja. Istina, teorija još postoji, ali ona će pasti u vodu kod prvog poraza Sinjana ili pobjede Dubrave. Dubrovniku je, s druge strane, pobjeda važna u borbi za doigravanje, jer su mu se na pobjedu zaostatka prišuljali Dubrava i Šibenka.

KK DINAMO-ZAGREB – KK DUBRAVA, srijeda 17. travnja 2024.,
Košarkaški centar Dražen Petrović – Zagreb, 19:30 sati

Dinamo je siguran na petom mjestu, a Dubrava u velikoj pobjedničkoj seriji. Šest ih je u nizu, a sedma bi ih ostavila u igri za doigravanje. Uz to susret ima i epitet gradskog derbija. Ljestvica sugerira da su domaćini favoriti, no pitat će se nešto i Dubravu.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO,
četvrtak 18. travnja 2024., Dvorana 2 Doma sportova – Zagreb, 17:30 sati

Cedevita Junior je nakon velike pobjede protiv Cibone odigrala lošiju utakmicu na Višnjiku sa Zadrom. Vitamini dočekuju Škrljevo koje je nakon poraza od Dinama na svom parketu i definitivno izgubilo sve izglede za osiguravanje premijerligaškog statusa bez dodatnih kvalifikacija. Ono za što će gosti igrati je pozitivna atmosfera u svlačionici uoči ključnih utakmica sezone.

GKK ŠIBENKA – KK ZABOK, četvrtak 18. travnja 2024.,
Sportska dvorana Baldekin – Šibenik, 20:00 sati – Sportska televizija

Foto: Milan Balaban/GKK Šibenka

Šibenka je pod vodstvom Petra Maleša u dvije utakmice ostvarila dvije pobjede. Na Baldekinu je pala Cibona, a u Sinju Alkar. Sve to vratilo je Šibenčane u igru za doigravanje. Zabok je u sigurnoj zoni doigravanja, na šestom mjestu s 15 pobjeda i 15 poraza. Momčad Ivana Tomasa dolazi se na Baldekin nadigravati. Pune tribine bit će im dodatni motiv.


Naslovna fotografija: Marin Sušić 

Sličan sadržaj