FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (1. kolo): Alkar preokretom do prve domaće pobjede nad Sonik Puntamikom

Alkari su upisali 102:89 protiv gostiju iz Zadra.

Redizajnirani i pomlađeni Alkar otvorio je prvenstvo HT Premijer lige pobjedom 102:89 nad zadarskom Sonik Puntamikom. Povratnici u društvo najboljih složili su respektabilan sastav i s pravom su se nadali uspjehu u Sinju. Nakon prvog poluvremena je izgledalo da Zadrani nesmetano idu ka svome cilju, no nastavak je ponudio potpuno drugačiju sliku.

Alkar je krenuo vodstvom 6:2, ali gosti serijom od deset poena (trice Špralje i Petanija) preokreću rezultat. Sinjani u nastavku nisu nikako uspijevali iskontrolirati reket gdje su gosti preko Jukića (15 poena u prvom poluvremenu) dominirali poenima i skokovima. Zadrani su u prvih dvadeset minuta stalno bili u prednosti, a najveću, od 11 koševa, su imali u 16. minuti (29:40). Kod domaćih mladića se osjetila sputanost zbog važnosti utakmice i prvenstveno zaslugom Amerikanaca Neala i Wembija, Sonik je na odmor otišao samo sa 9 poena viška (37:46).

U nastavku kao da je iz Alkarove svlačionice izišla potpuno druga momčad, s puno više energije i hrabrosti. Nošeni velikom podrškom neumornih Maligana domaći su počeli smanjivati razliku te su na isteku trećeg perioda gotovu poravnali rezultat (66:68). To je bila samo najava onoga što će se događati u posljednjoj četvrtini. Energični domaćini su u posljednjih  deset minuta jednostavno otpuhali goste s terena. Uz Neala i Wembija, razigrali su se Kučan i Brocić pa je prednost vrlo brzo prešla na Alkarovu stranu i nastavivši rasti ka dvocifrenom iznosu. Jedini tračak nade za goste pojavio se u 37. minuti kada su se primakli na -5 (88:83) i imali napad. No loptu im je tada ukrao Neal i položio na drugoj strani te definitivno trasirao put svoj momčadi ka prvoj prvenstvenoj pobjedi. Alkar je u završnoj četvrtini ubacio 36 koševa, samo jedan manje nego u čitavom prvom poluvremenu.

Najbolji kod domaćih bili su Neal sa 28 koševa i 7 asistencija, Wembi s double-double učinkom od 18 pona i 12 skokova te Kučan s 19 poena i 9 skokova.

Kod gostiju Jukić također s double-double učinkom od 19 poena i 12 skokova, Segarić s 18 koševa i 6 asistencija te Petani sa 16 koševa.

U idućem kolu Alkar gostuje kod snažne Gorice, a Sonik Puntamika dočekuje Šibenku.

KOMPLETNA STATISTIKA

Damir Milačić, trener Alkara: „Očekivao sam ovakvu utakmicu, ali nisam očekivao da će mi ekipa igrati s ovakvim grčom. Imali smo timsku suradnju u drugom poluvremenu, 20 asistencija i uspjeli smo nadskakati protivnika što nam je bio glavni cilj. Bilo je relativno dobro za prvu utakmicu. Ja vjerujem da na poluvremenu možeš vratiti svaku razliku, i bilo mi je bitno da u to uvjerim ekipu. Imamo mladu i poletnu ekipu koja može lomiti protivnika i to smo ovaj put i dobili. Ono što je dodatno motiviralo moje igrači je što je Sonik na svim portalima glasio za favorita.“

Šime Kraljević, trener Sonik Puntamike: „Nismo uspjeli iskontrolirati ono na što smo upozoravali – individualnu kvalitetu njihovih bekova. Kad se Brocić razigrao, počeli su nas probijati i dobili puno jeftinih i lakih koševa. Ima puno faktora zašto se promijenio rezultat, uvukla se nervoza, morate biti spremni na sve kada dolazite u Sinj.“

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Alkar, HKS

Sličan sadržaj