FAVBET Premijer liga

Najava 33. kola FAVBET Premijer lige: Posljednje kolo donosi posljednji odgovor uoči doigravanja

Posljednje 33. kolo FAVBET Premijer lige donijet će nam odgovor i na posljednju nepoznanicu uoči doigravanja, koja će momčad osvojiti osmo mjesto Dubrava ili Šibenka.

Kolo započinje u četvrtak kada se sastaju Cibona i Dubrava. Udarni dan je petak koji nam donosi susrete Split – DepoLink Škrljevo, Cedevita Junior – Alkar i Dinamo – Alkar. U subotu je Zadar domaćin Boscu, a Dubrovnik dočekuje Šibenku.

KK CIBONA – KK DUBRAVA, četvrtak 25. travnja 2024.,
Košarkaški centar Dražen Petrović – Zagreb,
19:00 sati – MAXSport

Utakmica gradskih rivala koja Dubravi može donijeti potvrdu osmog mjesta i plasmana u doigravanje. U slučaju poraza Dubravaši će biti na iglama do subote navečer kada Šibenka gostuje kod Dubrovnika. Pobjeda domaćina u Gospinom polju značila bi da Dubrava ipak ide u doigravanje zbog boljeg međusobnog omjera sa Šibenčanima.

Dubrava protiv Cibone ima snažan motiv. Protivnik je u velikom rezultatskom padu, oni idu u suprotnom smjeru. Očekujemo uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu.

KK DINAMO-ZAGREB – KK ZABOK, petak 26. travnja 2024.,
Košarkaški centar Dražen Petrović – Zagreb, 17:30 sati

Foto: Luka Batelić/KK Dinamo

Sudar je ovo pete i šeste momčadi lige koji nema rezultatski značaj jer neće donijeti pomake u poretku. Ipak, za obje momčadi ovo je generalna proba uoči doigravanja u kojem Dinamo ide na Cedevitu Junior, a Zabok na Cibonu.  Uz sve to susret je to u kojem će se izborniku Josipu Sesaru na klupi Dinama suprotstaviti njegov pomoćnik Ivan Tomas kao trener Zaboka što će unijeti dodatnu draž u utakmicu.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK ALKAR, petak 26. travnja 2024.,
ŠSD Boško Božić Pepsi – Zagreb, 18:00 sati

ž

Cedevita Junior kao veliki favorit dočekuje Alkara nakon čega ju čeka četvrtfinalna serija doigravanja protiv Dinama. Ovo je utakmica koja će Zagrepčanima poslužiti kao priprema za doigravanje, dok će Alkar, koji natjecanje završava na desetom mjestu učiniti sve da pobjedom okonča sezonu.

KK SPLIT – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO, petak 26. travnja 2024.,
Košarkaška dvorana Split – Split, 19:30 sati

Foto: Ivica Čavka/KK Split

Split će na Gripama u posljednjem kolu osnovnog dijela sezone dočekati DepoLink Škrljevo pred kojim su utakmice koje određuju njegovu sudbinu, one u dodatnim kvalifikacijama za ostanak u FAVBET Premijer ligi. Splićani su favoriti, ali valja naglasiti da su se Škrljevčani u prethodnom kolu napunili samopouzdanjem ostvarivši pobjedu protiv Cibone, dok su Splićani na Višnjiku doživjeli uvjerljiv poraz od Zadra.

KK ZADAR – KK BOSCO, subota 27. travnja 2024.,
Dvorana Krešimir Ćosić – Zadar, 20:00 sati

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Utakmica u kojoj prva momčad lige dočekuje posljednju teško može otići u krivom smjeru. Istina, Bosco je u zagrebačkom sudaru u prvom krugu natjecanja dobro namučio Zadrane, ali od tada do danas dogodilo se dosta toga što nam sugerira da je takav scenarij nerealno očekivati u subotu u dvorani Krešimir Ćosić.

KK DUBROVNIK – GKK ŠIBENKA, subota 27. travnja 2024.,
ŠD Gospino polje – Dubrovnik, 20:50 sati – Sportska televizija

Foto: KK Dubrovnik

Dubrovnik je siguran na sedmoj poziciji koja mu u četvrtfinalu doigravanja donosi seriju sa Splitom. Šibenka će već u četvrtak znati donosi li joj pobjeda u ovom susretu doigravanje ili će to biti utakmica bez rezultatskog značaja. Pobijedi li Dubrava u četvrtak na otvaranju 33. kola Cibonu  Šibenka će u Gospinom polju igrati za prestiž. Nadigraju li Cibosi Dubravaše ova će utakmica za Šibenčane imati kvalifikacijski značaj.

 

Sličan sadržaj