FAVBET Premijer liga

Najava polufinala FAVBET Premijer lige: Zagrepčani protiv Dalmatinaca

Četiri momčadi ostale su u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Prednost domaćeg terena obranili su Zadar. Split i Cibona dok je Dinamo-Zagreb s pete pozicije preko četvrtoplasirane Cedevite Junior izborio polufinale.

Polufinale se igra na dvije pobjede, a parovi su Zadar-Dinamo te Split-Cibona.

Split – Cibona

Foto: Ivica Čavka/KK Split

Split je odmorniji, ima veću rotaciju igrača i prednost domaćeg terena. To su činjenice. No, činjenica je i da je Cibona ove sezone pobjeđivala Splićane i to na Gripama i da u ovoj seriji ima priliku odigrati rasterećeno. Žuti s druge strane imaju imperativ plasmana u finale, jer momčad je slagana prema zacrtanim ciljevima, a to je napad na trofeje. Kako je SuperSport Kup Krešimir Ćosić završio u rukama Zadrana, tako je naslov prvaka Hrvatske za Splićane domet koji će sezoni dati konačnu ocjenu.

Zadar – Dinamo-Zagreb

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Zadar je ove sezone u svim utakmicama teško stizao do pobjeda protiv Dinama, uz skroman doprinos najboljeg igrača Luke Božića. Njegova eksplozija sigurno bi, ne samo u prvoj utakmici već i u cijeloj seriji, Zadranima olakšala posao.

Trener Dinama Josip Sesar Zadranima prepušta ulogu favorita, ali istovremeno motivira svoje igrače koji su pokazali da se znaju nositi sa favoriziranim protivnikom.

S druge strane Danijel Jusup od prvog gola svim utakmicama pristupa s maksimalnim respektom prema protivniku i cilja pobjedu. U tomu se nada i snažnoj podršci s tribina. Također vješto koristi rezerve koje njegova momčad ima i pronalazi rješenje čak i kada momčad ne briljira.

RASPORED UTAKMICA

Prve polufinalne utakmice igraju se u nedjelju i ponedjeljak, a druge u srijedu i četvrtak prema sljedećem rasporedu:

KK Split – KK Cibona, nedjelja 12. svibnja 2024., Košarkaška dvorana Split – Split, 20 sati –> Sportska televizija

KK Zadar – KK Dinamo-Zagreb, ponedjeljak 13. svibnja 2024., Dvorana Krešimir Ćosić – Zadar, 20:30 sati –> MAXSport

KK Cibona – KK Split, srijeda 15. svibnja 2024., Košarkaški centar Dražen Petrovi- – Zagreb, 20:00 sati –> Sportska televizija

KK Dinamo-Zagreb – KK Zadar, četvrtak 16. svibnja 2024. KC Dražen Petrovi- – Zagreb, 20:00 sati –> MAXSport


Naslovna fotografija: Zvonko Kucelin/KK Zadar  (09.02.2024.  21. kolo FAVBET Premijer lige KK Zadar i KK Dinamo-Zagreb)

 

 

Sličan sadržaj