FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Split dvokorakom protiv Cibone u finale

KK Cibona – KK Split 67-96 (18-26, 15-24, 16-27, 18-19)

Košarkaši Splita plasirali su se u finale FAVBET Premijer lige pobjedom u Zagrebu protiv Cibone rezultatom 67-96. Bila je to utakmica u kojoj su Žuti iskoristili široku rotaciju i bez previše problema priveli utakmicu kraju.

Splićani su bolje otvorili utakmicu te poveli s 4-8 i 8-14, ali Cibona se uspjela vratiti u egal (13-14) preko Majcunića i Radovčića. Cibona se uspjela držati u egalu tek dvije minute, kada Žuti serijom 2-10 u završnici odlaze na 18-26. Kroz drugu četvrtinu Split nastavlja dobrom igrom, Cibona je prihvatljiv zaostatak uspjela održavati tri minute (21-27) nakon čega je uslijedila velika serija Splita 6-19 za velikih +19 (27-46). Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 33-50.

Treća četvrtina nije se previše razlikovala od druge, Split je nastavio graditi svoju prednost i već nakon pet minuta igre otići na +26 (37-63) i tu je bilo jasno tko će upisati pobjedu u ovoj utakmici. Do kraja Split je rutinski odradio posao i zasluženo se još jednim dvokorakom plasirao u finale Prvenstva Hrvatske.

Boris Tišma je za Split ubacio 18 poena, a najefikasniji je bio Shannon Shorter sa 16 poena, 8 skokova i 3 ukradene lopte. Kod Cibone je najbolji bio Ivan Perasović s 21 poenom i 4 skoka.

Slaven Rimac, trener Splita: Čestitao bih svojim igračima na pravom odnosu prema igri. Bila je tu potrebna i energija i koncentracija, iako smo po meni u prvih pet-šest minuta izgubili određene lopte, no poslije toga je igra bila konstituiranija i došla je do izražaja naša kvaliteta. Teško je Ciboni pratiti naš ritam s postavom koju imaju, ali treba im čestitati na polufinalu i što su sve uspjeli izvući s kratkom rotacijom. 
Mi smo prošli dalje u dvije utakmice kako smo i računali, sad imamo dosta vremena i za odmoriti i spremiti se za finale. Vidjet ćemo sutra što će biti u drugom polufinalu, a Zadar ima prednost. Zadar igra konstantno tijekom cijele godine, vidi se i po našem međusobnom omjeru, ali meni je to kao treneru motiv. Nadam se da su moji igrači svjesni da u finale moraju ući maksimalno angažirano i motivirano, lijepa je to prilika za sve nas da na kvalitetan način završimo sezonu.”

Krešimir Radovčić, kapetan Cibone: “Split je u ovom trenu bio dosta fizički bolji od nas i to se vidjelo tijekom cijele utakmice. Naši su momci kroz cijelu sezonu pokazali karakter i dozu odgovornosti prema klubu i treneru i ovim putem bih ih sve pohvalio na super sezoni.”

KK Cibona/HKS, FOTO: Ivana Dergez

 

Sličan sadržaj