Reprezentacije 🇭🇷U20

U20 reprezentacija – EP B divizije: Hrvatska poražena od Slovačke, slijedi razigravanje za plasman od 9. do 16. mjesta

HRVATSKA – SLOVAČKA 60:66 (20:20, 14:7, 13:28, 13:11)

U utakmici posljednjeg četvrtog kola skupine A Europskog prvenstva B divizije muška U20 reprezentacija Hrvatske je doživjela drugi poraz koji ju je eliminirao iz borbe za povratak u A diviziju. Nakon dvije uvjerljive pobjede protiv Švicarske i Latvije mladi Hrvati su prvo jučer poraženi od Finske, a danas i Slovačke te tako pali na treće mjesto u skupini, a prva dva vode u četvrtfinale. Hrvatsku u petak očekuje susret s Irskom u razigravanju za plasman od devetog do 16. mjesta.

Slovaci su u tvrdoj utakmici slavili 66:60.

Nakon izjednačene prve četvrtine (20:20), Hrvatska je u drugoj pobjegla na plus sedam (34:27) zahvaljujući seriji 11-0 u završne tri minute prvog poluvremena. U trećoj četvrtini je uslijedio novi pad u igri momčadi trenera Jakše Vulića. Prvo je Bogdanović tricom odveo Hrvatsku na +10 (37:27), a onda je zahuktala Slovačka napravila seriju 12-0 i povela 37:39. Iako se Hrvatska u sljedeća dva napada vraćala u vodstvo, Slovaci nisu ispali iz ritma te su do ulaska u posljednju četvrtinu stekli prednost od osam poena razlike (47:55).

Hrvatska je u zadnjoj četvrtini tražila preokret, na četiri i pol minute prije kraja bila na -4 (57:61), pri tom rezultatu propustila tri prilike za potpuni priključak. Sve to je kaznio Samuel Solcansky koji zabija tricu za 57:64. Vremena, ali ni mirnoće u igri hrvatske reprezentacije više nije bilo.

Alex Krajcovic je s 19 poena i 11 skokova bio prvo ime Slovačke, dok je u hrvatskim redovima prednjačio Niko Šare s 18 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Nakon utakmice trener hrvatske reprezentacije Jakša Vulić je rekao:

“Porazom od Slovačke ostali smo bez četvrtfinala i mogućnosti da se borimo za povratak u A diviziju. Ne mogu uopće opisati razočaranje i stid našim izvedbama protiv Finske i Slovačke. Imali smo problema s otkazima, ozljedama, naknadnim popunjavanjem rostera, ali to nikako ne može biti opravdanje za loš nastup na ovom prvenstvu. Sva krivnja i odgovornost je na meni kao treneru ove momčadi, i dugujem ispriku, najprije HKS-u, a onda i svim ljubiteljima košarke u Hrvatskoj. Moramo, koliko god bilo teško, dostojno odraditi preostale utakmice za plasman od 9 do 16. mjesta.”

 


Foto: FIBA

Sličan sadržaj