Reprezentacije 🇭🇷U20

U20 reprezentacija – EP B divizije: Uspješna šuterska predstava reprezentativaca, slijedi razigravanje za plasman od devetog do 12. mjesta

HRVATSKA – IRSKA 79:48 (20:7, 18:13, 25:19, 16:9)

U utakmici razigravanja za plasman od devetog do 16. mjesta Europskog prvenstva B divizije muška U20 reprezentacija Hrvatske je slavila protiv Irske rezultatom 79:48.

Vice Zanki je ušao raspoloženo u susret pogodivši dvije uzastopne trice, a pridružili su mu se i Ivan Bogdanović te Vigo Bart koji su zaustavili Irce na 20:7. U drugoj dionici nastavljen je dobar šuterski niz za tri poena što je bilo dosta za osigurati nedostižnu prednost od +18.

Ostatak utakmice bio je jednosmjerna ulica u kojoj je bilo jasno da će Hrvatska mirno privesti susret kraju. Hrvatski sastav imao je sigurnu ruku u svim statističkim kategorijama šuta, a 11 trica u ogledu sa Irskom bile su i više nego dovoljne za 31 razlike.

U redovima hrvatske reprezentacije najbolji su bili Vice Zanki i Vigo Bart svaki sa 16 poena, dok je Vice Zanki ostvario i 8 skokova. Dvoznamenkast je bio i Ivan Bogdanović s 13 poena i 4 asistencije. Svi igrači sastava Jakše Vulića ušli su u igru i participirali sa svojim poenima i učinkom.

Hrvatsku idući susret očekuje sutra u nastavku razigravanja od devetog do 12. mjesta.

Foto: Fiba

Sličan sadržaj