Reprezentacije 🇭🇷U17 (ž)

U17 (ž) na SP: Hrvatska deveta na svijetu, Olivia Vukoša sa svjetskim rekordom!

KINESKI TAIPEI – HRVATSKA 76:86 (23-21, 14-24, 15-23, 24-19)

U17 ženska reprezentacija Hrvatske je deveta na svijetu!

U svom premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu naša je reprezentacija upisala poraze od velesila kao što su SAD koje su osvojile sedmi naslov svjetskih prvakinja, tijesan poraz u samoj završnici od Francuskinja koje su u konačnici završile kao četvrte te od uvijek jakih Australki, a pobijedila Portoriko, Argentinu, Egipat i Kineski Taipei (većini poznatiji kao Tajvan). Sve su te zemlje, ne treba zaboraviti, ostvarile plasman na Svjetsko prvenstvo kao jedne od najboljih na svojim kontinentima.

Sama utakmica protekla je većinskim dijelom pod hrvatskom kontrolom. Nakon izjednačene prve dionice, reprezentacija Kineskog Taipeija pokušala se odvojiti upisavši na samom startu druge četvrtine i vodstvo od +6 (27-21), no odmah je reagirala Hana Arnautović solo serijom od šest poena do izjednačenja, a zatim i Pavić, Vukoša i Bilić do završetka hrvatske serije od 13 poena i rezultata 27:34 na hrvatsku stranu.

Odatle su izabranice Tatjane Jacović suvereno vladale parketom upisavši u trećoj četvrtini i 20 poena prednosti (39:59), do mirnog razrješenja utakmice na 76:86 – odnosno 86:76 za Hrvatsku.

U posljednjoj utakmici u meksičkom Irapuatu Olivia Vukoša je postigla svjetski rekord – efikasnost joj je dosegla 50, a brojka je to koja se na U17 Svjetskom prvenstvu vidjela po prvi put! U visoku efikasnost utkane su čudesne brojke od 31 ubačenog poena i 24 skoka, ali i dvije asistencije, tri osvojene lopte i šest blokada. Olivia je zbog zapaženih nastupa na cijelom turniru odabrana i u drugu petorku turnira kao jedina iz reprezentacije koja nije prošla u četvrtfinale. Uz Oliviu, u drugu petorku izabrane su i Jordyn Palmer (SAD, 1. mjesto), Savannah Swords (Kanada, 2. mjesto), Sara Yamada (Japan, 6. mjesto) i Ines Garcia Monje (Španjolska, 3. mjesto).

Uza sve to, Olivia koja igra centarsku poziciju je proglašena i najboljom obrambenom igračicom cijelog turnira. Bravo Olivia!

Dvoznamenkaste na utakmici protiv Kineskog Taipeija bile su i Hana Arnautović (18 poena i 5 asistencija) te Ana Pavić (11 poena).

Čestitamo U17 ženskoj reprezentaciji na devetom mjestu na Svjetskom prvenstvu, odlično odigranim utakmicama, velikom trudu, upornosti i ogromnim srcima koja su davala sve od sebe do posljednje sekunde posljednje odigrane utakmice!

 

 

 

Sličan sadržaj