Reprezentacije 🇭🇷U18 (ž)

U18 (ž) reprezentacija: Juniorke odigrale turnir u Španjolskoj

Ženska juniorska (U18) reprezentacija nalazi se na pripremama za Europsko prvenstvo A divizije. Podsjetimo, prošlog je ljeta U18 reprezentacija bez poraza završila Europsko prvenstvo B divizije i vratila se u gornji dom juniorske europske košarke, u A diviziju.

Uoči turnira u Španjolskoj, reprezentacija je već odigrala po dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom i Italijom, no bez igračica koje su nastupale na U17 Svjetskom prvenstvu, a u reprezentaciji su se zaredale i ozljede. Isti problemi nastavili su se i u Španjolskoj, kako nam opisuje trener Dean Nemec.

“Turnir u Španjolskoj bio je sjajan. Hvala organizatoru što nas je ugostio i sve sjajno organizirao kao i HKS-u što nam je omogućio odlazak na turnir. Općenito ovogodišnje pripreme odlično su organizirane i programirane i po utakmicama i po destinacijama na kojima treniramo i igramo. Nažalost, sreća ne prati sjajne uvjete koje imamo i reprezentacija je devastirana najprije odlaskom pola generacije na Svjetsko prvenstvo U17, a onda nevjerojatnim nizom ozljeda i bolesti koje nas prate na ovim pripremama. Danas smo primili vijest da i Tonka Jakšić neće moći nastaviti pripreme zbog ozbiljnih zdravstvenih problema koji joj u ovom trenutku ne dozvoljavaju napor i nastavak treninga. Prije toga zbog zdravstvenih teškoća sa priprema je otišla i Ella Majstorović. U Španjolskoj se na drugoj utakmici ozlijedila Petra Božan koja ima problem sa leđima. Prije toga kroz ozljede su prošle i Gina Pirjak te Viktorija Rogić. Bolesna je bila Lana Kokolić. I u takvoj situaciji igrali smo u sve tri utakmice u Španjolskoj solidna prva poluvremena, no zbog manjka rotacija i visokog intenziteta igre nismo bili u mogućnosti pratiti odlične ekipe Španjolske i Mađarske u drugim poluvremenima. U zadnjoj utakmici protiv Poljske igrali smo bez Božan i Jakšić i preostale igračice su zaista oduševile borbenošću i zalaganjem tijekom cijele utakmice. Dosta dugo držali smo priključak. Na kraju nije išlo bolje od -20 ali s obzirom na sastav i probleme koje imamo bili smo vrlo zadovoljni.
Turnir je na kraju osvojila Mađarska ispred Poljske i Španjolske koja, kao i mi, pati zbog izostanka igračica koje su nastupile na U17 svjetskom prvenstvu. U četvrtak nastavljamo pripreme u Crikvenici, a dan kasnije trebalo bi nam se priključiti pet U17 reprezentativki nakon povratka iz Meksika, a nadamo se i Božan i Majstorović u boljem stanju i spremne za trening. Imat ćemo u Crikvenici dvije utakmice s Irskom i tri dana treninga da se dogovorimo i uigramo za Europsko prvenstvo. Nije idealno, ali idemo igrati utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti što ćemo uspjeti napraviti u Portugalu.”

  • ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 84:49 (27-17, 21-10, 19-10, 17-12) – 18. srpnja
    Hrvatska: Pirjak 17, Jakšić, Kokolić, Princip, Stanković 11, Buzov, Brkičić 4, Budimir 2, Krvavica 2, Božan 13, Rogić.
  • MAĐARSKA – HRVATSKA 79:34 (16-15, 19-11, 20-3, 24-5) – 19. srpnja
    Hrvatska: Pirjak 9, Jakšić 7, Kokolić, Princip, Stanković 4, Buzov 3, Brkičić 1, Budimir 2, Krvavica, Božan 8, Rogić.
  • POLJSKA – HRVATSKA 65:44 (23-13, 14-10, 15-9, 13-12) – 20. srpnja
    Hrvatska: Pirjak 10, Kokolić, Princip, Stanković 8, Buzov, Brkičić 4, Budimir 9, Krvavica 13, Rogić.

Reprezentaciji slijede još dvije prijateljske utakmice s Irskom u Crikvenici 27. i 28. srpnja uoči odlaska na U18 Europsko prvenstvo koje se igra od 3. do 11. kolovoza u Portugalu.

Sličan sadržaj