3x3

3×3: Hrvatska završila nastup na Europskom prvenstvu

3×3 reprezentacija Hrvatske je završila svoj nastup na Europskom prvenstvu. Već sama činjenica da na prvenstvu nastupa tek 12 najboljih reprezentacija govori o ne samo težini prvenstva, već i samih kvalifikacija koje je naša reprezentacija uspješno prebrodila dvije godine zaredom.

Ipak, u natjecanju u skupinama, Hrvatska je jučer najprije izgubila od Litve (14:17), a zatim od Švicarske (13:16) koja u daljnje natjecanje kreće neporažena jer je ranije svladala i Litvu. Ujedno to znači i povratak hrvatske reprezentacije kući i pogled unaprijed prema novim reprezentativnim natjecanjima.

Danas se u Beču nastavlja natjecanje po skupinama reprezentacija koje još nisu igrale te su trenutačno poznata samo dva četvrtfinalna para (Francuska – Litva i Švicarska – Velika Britanija).

Damir Harapin bio je u ulozi izbornika kako muške, tako i ženske reprezentacije koja je sudjelovala u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. “Prije svega bih se zahvalio svim sudionicima ovogodišnjeg reprezentativnog ciklusa, svim igračicama, igračima i stručnom stožeru. Isto tako, zahvaljujem se našim obiteljima, prijateljima i pratiteljima na velikoj podršci”, kazao je izbornik i okrenuo se dvjema utakmicama na prvenstvu:
“Nama koji smo živjeli za ovo je, vjerujte mi, najteže jer znamo da smo imali realnu šansu za proći skupinu, što nam je i bio cilj. Najveću priliku smo prokockali u prvoj utakmici protiv Litve kada smo izgubili na jednu, dvije lopte. Zatim nam rezultat između Švicarske i Litve nije išao na ruku i doveo nas je u situaciju da posljednju utakmicu u skupini moramo pobijediti s osam poena razlike što je bilo teško za očekivati. U toj nam se utakmici dogodio određeni psihološki pad koji je na kraju rezultirao i porazom protiv Švicarske. 
Velika je stvar za hrvatski 3×3 da smo se drugu godinu zaredom plasirali na Europsko prvenstvo i ponavljam, i stalno ću ponavljati – hrvatski 3×3 ima veliki potencijal. No, za veći iskorak potrebna su i veća ulaganja. Pred nama je novi olimpijski ciklus u kojem se mogu dogoditi vrlo lijepe stvari, samo svi moramo ciljati u istom smjeru i vjerovati.”

FOTO: FIBA 3×3

 

Sličan sadržaj