FAVBET Premijer liga

Najava FAVBET Premijer sezone (2): Cedevita Junior, Vrijednosnice Osijek, Šibenka i Dubrava

Ususret novoj sezoni FAVBET Premijer lige kroz parove 1. kola predstavljamo klubove sudionike i njihova očekivanja. Danas su to Cedevita Junior, Vrijednosnice Osijek, Šibenka i Dubrava.

KK Cedevita Junior – KK Vrijednosnice Osijek, subota 28. rujna 2024. KC “Dražen Petrović”, 19 sati

Ivan Karačić – KK Cedevita Junior / Foto: Marin Sušić/HKS

“Ulazimo u novu sezonu Favbet Premijer lige s velikim očekivanjima i ambicijama. Naš cilj je biti u samom vrhu. Osim novog trenera Dina Repeše, klub je pojačao svoje redove s nekoliko perspektivnih ali i iskusnih igrača. Pojačanja poput Luke Krajnovića, Mislava Brzoje, Nike Šare, Tahja Eaddya, Tomislava Buljana i Josipa Sobina donose potrebnu širinu i kvalitetu rosteru kojeg već čine „starosjedioci“ Sandro Rašić, Ivan Karačić, Martin Jelić, Luka Mršić te mladi Luka Anzulović, Noa Škrobot, Dino Subašić, Petar Ivančić i Noa Zemljić, a koji će nam omogućiti da se natječemo na najvišoj razini u nikad zahtjevnijoj domaćoj sezoni. Nadamo se da će nam se iza Božića priključiti i ozlijeđeni Toni Bilić’ rekao je Vedran Modrić, zamjenik direktor KK Cedevita Junior zadužen za košarkaške operacije te nastavio:

“Naša najveća prednost u odnosu na druge klubove je upravo ta kombinacija mladosti i iskustva. Vjerujemo da će ova sinergija donijeti pozitivne rezultate na terenu. Također, ponosni smo na našu posvećenost razvoju mladih talenata, što je ključni dio naše klupske strategije. Svi kapaciteti i resursi Doma košarke sada su u punom pogonu, što dodatno unapređuje naše uvjete za trening i razvoj igrača. Mladi igrači poput Noe Škrobota i Dina Subašića su u rosteru jer vjerujemo u njihove sposobnosti i potencijal.”

Najavio je i susret s Vrijednosnicama Osijek:

“Što se tiče prve utakmice sezone s povratnikom u ligu Vrijednosnicama Osijek, očekujemo težak susret ali smo uvjereni u našu pripremljenost i sposobnost da se nosimo sa svim izazovima koje će ova sezona donijeti. Osijek je bez obzira na prošlosezonski niži rang natjecanja ekipa puna iskustva koju predvode prekaljeni veterani Budimir i Primorac. U svakom slučaju, naši igrači su motivirani i spremni dati sve od sebe kako bi ostvarili pobjedu i započeli sezonu na najbolji mogući način.”
KK Vrijednosnice Osijek u sezoni 2023/24 je nastupao u Prvoj muškoj ligi / Foto: KK Vrijednosnice Osijek
Trener Vrijednosnica Osijek Domagoj Kujundžić predstavio je ciljeve nove sezone.
“U ekipi smo zadržali nositelje igre iz prethodne sezone. U odnosu na prošlu sezonu kada smo nastupali u Prvoj muškoj ligi, pojačali smo se na poziciji 5 – Lagio Grantsaan, poziciji 2 – Bruno Rebić, a uskoro nam dolazi i playmaker iz Kanade – Blondeau Tchoukuiegno. Naša očekivanja u ovoj sezoni u Favbet Premijer ligi su da izborimo ostanak, mislimo da smo složili dobar roster da taj zadatak i ispunimo. U prvom kolu idemo u goste Cedeviti Junior i želimo se predstaviti u najboljem svjetlu.

GKK Šibenka – KK Dubrava,  subota 28. rujna 2024. , SD “Baldekin”,  20 sati –> Sportska televizija

GKK Šibenka u sezoni 2023/24 / Foto: Milan Balaban/GKK Šibenka

Šibenka u novu sezonu kreće s novim trenerom Rokom Jurlinom.

”Što se tiče nekakvih očekivanja od nove sezone, težit ćemo tome da iz kola u kolo napredujemo i budemo što bolji te pružamo maksimum u svakoj utakmici što se tiče radnog dijela igre, a za što će to biti dovoljno na kraju sezone vidjet ćemo. Sezona je duga, bit će sigurno uspona i padova, momčad je praktički skroz nova uz samo nekolicinu igrača od prošle sezone te treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Nekakve konture igre se već vide i kroz pripremne utakmice, međutim imamo dosta mladih igrača u rotaciji s kojima treba biti strpljiv. Najbitnije je da nas u odnosu na prošlu sezonu posluži zdravlje i to je prvi preduvjet da onda rastemo kroz dobar trenažni proces’, rekao je Jurlina pa najavio susret s Dubravom:

“U prvom kolu nas čeka momčad Dubrave koja je imala odlične rezultate u pripremnom periodu. Sigurno su jedna dobra momčad, međutim nadam se da ćemo uz podršku naših vjernih navijača uspjeti ostvariti pozitivan rezultat za nas”, istaknuo je Jurlina.

KK Dubrava na kraju sezone 2023/24 / Foto: Marin Sušić/HKS

Dubrava je u odnosu na prošlu sezonu znatno promijenila svoj roster u kojem između ostalih više više nisu Toni Ročak (Cibona), Kenan Karahodžić (Zabok), Ivan Jurić (SAD) i Dario Kuzmanović, a nova lica su iskusni Jure Škifić, te nešto mlađi Josip Batinić, Luka Babić, Fran Došen, Viktor Šarić i Amerikanac Jordan Brown.

“‘Ono što prije svega bih volio u novoj sezoni je da Dubrava bude momčad poželjna za gledati i da igrači zajedno sa stručnim stožerom izgaraju na parketu i budemo uvijek na svom maksimumu. Kada se i dogodi poraz, a damo svoj maksimum onda sigurno nećemo biti razočarani. Nadamo se da utakmice i sezone neće proći pored nas a da ne damo ono što možemo jer onda to neće biti dobro. Nemamo rezultatski imperativ, a želja nam je da držimo određenu konstantnu i da pokušamo igrati protiv svakoga. I prošle sezone smo promovirali nekoliko mladih igrača, a ista želja nam je i ove sezone da mladi igrači dobiju sigurnost uz iskusnije igrače. Drago mi je da su se naši iskusniji igrači podredili mladim igračima i da su im puna podrška. Objektivno su Zadar, Split i Cibona iznad ostalih klubova, a od četvrtog mjesta na niže je velika neizvjesnost, možda i najveća u odnosu na posljednjih nekoliko godina. Uz neizvjesnost čeka nas i jedna kvalitetnija Favbet Premijer liga kojoj se iznimno veselimo”, rekao je trener Dubrave Marijan Bagarić. 

”Iz svog iskustva sam naučio da ne treba poletjeti i očekivati neke velike rezultate, a naš prvi cilj definitivno je izboriti doigravanje koje smo i prošle sezone sjajnom završnicom i dohvatili, a ove sezone nas čeka vrlo kvalitetna i neizvjesna Favbet Premijer liga”, poručio je kapetan Dubrave Karlo Vragović.


Tekst: KK Cedevita Junior, KK Vrijednosnice Osijek, GKK Šibenik, KK Dubrava
Naslovna fotografija: Marin Sušić/HKS 

Sličan sadržaj