FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga (1. kolo): Cibona tijesno do pobjede nad Dubrovnikom

KK Dubrovnik – KK Cibona 79:84 (25:18, 19:23, 15:21, 20:22)

Na krajnjem jugu Hrvatske u prvom kolu košarkaške FAVBET Premijer Lige sastali su se domaćin, KK Dubrovnik i gosti iz Zagreba, KK Cibona.
Prva četvrtina započela je čvrstom obranom Dubrovčana kojom su ograničili Ciboninu igru u napadu, prisilivši Vukove na individualna rješenja. Domagoj Vuković je znao iskoristiti prilike pod košem, no ostatak momčadi, uz iznimku Joka, nije najbolje reagirao na agresivnost domaćina. Dubrovčani su hrabrom igrom stvorili nekoliko čistih prilika, a iz proigravanja zabijali su Blatančić i Dubelj.
Dugom dvojkom Eyassua Workua sredinom prve četvrtine domaća je ekipa prisilila Ciboninu klupu na minutu odmora. Vukovi su zatim pojačali intenzitet obrane, no domaćini su preko Dubelja i Gulina i dalje držali vodstvo.  Na kraju četvrtine plus sedam za KK Dubrovnik, 25:18.
Druga četvrtina počinje boljom igrom Cibone i trener KK Dubrovnika Ivan Perinčić je nakon dvije minute igre morao pozvati time-out. Probudio se Krešimir Radovčić i približio Cibonu na samo minus tri, 28-25, a zatim polaganjem stvari doveo skoro do egala, 28-27.
Cibona je nakratko povela košem Joka, no brzo su odgovorili Dubrovčani preko Gulina i Workua. Vukovi su opet uhvatili priključak tricom Joka i dvije minute prije poluvremena na semaforu je pisalo 38:36 za KK Dubrovnik. Izuzetno borbeni Dubrovčani nisu dopustili da Cibona prijeđe u vodstvo te su košem Blatančića, nakon dva njegova skoka u napadu, priveli kraju prvo poluvrijeme rezultatom 44:41.
Drugo poluvrijeme otvorili su gosti iz Zagreba tricom Majcunića za izjednačenje. Brzo je odgovorio KK Dubrovnik preko Andrije Blatančića, prvo dvama pogođenim slobodnim bacanjima, pa jednom ukradenom loptom a zatim i polaganjima za 50:48. Tricom Joka Cibona preuzima vodstvo.
U nastavku se igralo koš za koš. Gulin je pogodio tricu na koju je istom mjerom odgovorio Borna Katanović. Vukovi su imali plus tri pola minute prije kraja treće četvrtine kad je Vuković pospremio dva slobodna bacanja, prisilivši trenera Perinčića na minutu odmora da nacrta posljednju akciju.
Dubrovčani su napad organizirali za Dubelja, koji je pogodio tricu za izjednačenje, no nedostatak koncentracije u obrani odmah su kaznili Cibosi, tricom Radovčića za 59:62 pred početak posljednje dionice.
Vukovi četvrtu četvrtinu otvaraju sa 5:0, ubačajima Joka za dva i Katanovića za tri poena. Perinčić zove minutu odmora da bi ukazao na propuste u obrani. Dubrovčani napokon pogađaju preko Blatančića, no vodstvo Cibone opet održava Vuković, ponovo iz slobodnih bacanja.
Na sedam minuta prije kraja Worku pogađa tricu, a zatim je sijevnula i brza kontra KK Dubrovnik nakon dobre reakcije u obrani, koju je završio Blatančić polaganjem. Još jedna ukradena lopta Blatančića i osobna pogreška Borne Katanovića na Dubelju ovaj put su natjerali Ciboninu klupu na minutu odmora.
Pet minuta prije kraja utakmice Dubrovčani su na minus tri. Nakon uspješnog Perinčićevog challengea, KK Dubrovnik dolazi do minus jedan ubačajem Blatančića, no odmah zatim s druge strane tricu pogađa Bundović i Cibona ide na plus četiri. Blatančić je izborio dva bacanja, koja je i pogodio za 72:74.
Prava drama u Gospinom polju nastala je tricom Eyassua Workua za izjednačenje, 77:77, dvije minute prije kraja utakmice. Ubačajem Ivana Gulina KK Dubrovnik prelazi u vodstvo minutu i devetnaest sekundi prije kraja. Radovčić iz slobodnih bacanja vraća Cibonu u egal. Novo vodstvo Vukovima s Tuškanca s linije za slobodna bacanja donosi Toni Ročak, a dodatno ga pojačava Radovčić, pogodivši oba bacanja nakon osobne pogreške Workua.
Cibona je tako osamnaest sekundi prije kraja imala plus tri, bilo je 82:79. Perinčić je na minuti odmora nacrtao akciju za izjednačenje. Loptu je ubacio Worku i dodao Dubelju, koji je opet vratio Amerikancu na šut za tri. Worku nije pogodio, pa ni iz drugog pokušaja. Cibosi su  stigli potvrditi pobjedu koševima Perasovića s linije za slobodna bacanja za konačnih 79:84.
Tekst/Foto: KK Dubrovnik

Sličan sadržaj