FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (3. kolo): U uzbudljivoj završnici Alkar svladao Zabok

Alkar je nakon uzbudljive i neizvjesne utakmice svladao Zabok sa 76:73 nanijevši mu prvi prvenstveni poraz.

Domaći su bolje otvorili susret i poveli 14:9, no onda su ušli u seriju lošijih odluka pa su gosti uhvatili priključak na kraju prvog perioda (17:17). Drugu dionicu je obilježila je dobra obrana domaćih koji su, unatoč skakačkom defanzivnom deficitu, uspjeli na odmor odnijeti 7 koševa viška. Nakon povratka s odmora razgoropadila se momčad Ivana Tomasa pokazavši da učinak u prva dva kola nije bio slučajan. Napad Alkara je izgubio na protočnosti, za razliku od onog na drugoj strani gdje se zabijalo iz svih pozicija. U 28. minuti nakon dva ubačena slobodnjaka Triljanina Galića Zabok je poveo 45:53.

Na ulasku u zadnju dionicu gosti su imali 6 koševa viška (49:55). Nošeni snažnom podrškom s tribina domaći rade seriju 8:0 u prve tri minute posljednje četvrtine i hvataju priključak. Na koncu smo gledali neizvjesnu završnicu u kojoj je svaki ubačaj bio vrlo važan. Tako na 2:19 do kraja biježimo trojku malo korištenog, ali učinkovitog Demiena Balaška koji svojoj momčadi trojkom donosi vodstvo 68:72.

Ipak, domaći preko mladog Pralije i Neala vraćaju egal. Na ulasku u zadnju minutu Čutuk vraća prednost Zabočanima zabivši jedno bacanje (72:73). Ključnom figurom se na kraju pokazao 18-godišnji Frano Pralija koji skače u napadu i zabija,a potom nakon kontre polaže za konačnih 76:73. U preostalom vremenu gosti nisu uspjeli organizirati napad kojim bi uspjeli izboriti produžetak pa je slavlje na parketu i tribinama sinjske dvorane Ivica Glavan-Ićo moglo početi. Inače, gosti su ovoj utakmici bili hendikepirani jer zbog ozljede leđa u igru nije ulazio Domagoj Samac ,a u drugom poluvremenu je otpao i dotad dobri Andro Anzulović, kojem je stradalo stopalo. Na kraju spomenimo da su Sinjani upisali važnu pobjedu unatoč mizernom šutu za tri poena (2-17) i činjenici da su dopustili 16 napadačkih skokova Zabočanima.

Kod domaćih bolji od ostalih Pralija s 20 koševa i 7 skokova i Neal koji na 15 koševa dodao 9 asistencija, dok su  goste predvodili Tomas sa 17 koševa, 5 skokova i 4 asistencije, te Jambrović koji je za 40 minuta igre zabio 13 koševa i skočio 8 puta.

KOMPLETNA STATISTIKA

KK Alkar

 

Sličan sadržaj