Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (3. kolo): Šibenik u posljednjoj četvrtini nadjačao FSV, Ragusa sigurna protiv KAŽL-a

FSV – ŠIBENIK 76:81 (17:19, 17:18: 24:12, 18:32)

U 3. kolu Premijer ženske lige FSV je na domaćem terenu dočekao ekipu Šibenika. U neizvjesnoj završnici susreta uspješnije bile gošće, koje su slavile rezultatom 76:81. FSV-ove djevojke odlično su otvorile utakmicu te u uvodnih nekoliko minuta stekle osjetnu prednost od 14:4 u četvrtoj minuti utakmice. Ekipa Šibenika ipak se vrlo brzo konsolidirala, uhvatila priključak i već do kraja prve četvrtine okrenula rezultat na svoju stranu (19-17).

Druga četvrtina protekla je u ujednačenoj i borbenoj igri s obje strane, ponudivši rezultatsku klackalicu u kojoj su se oba tima smjenjivala u vodstvu, da bi se na predah između dva poluvremena otišlo uz prednost Šibenika (37:34).

Treća četvrtina u potpunosti je pripala FSV-u koji je u nastavak susreta ušao vrlo energično i odlučno. Već nakon dvije i pol minute igre u nastavku nadoknadio su minus s poluvremena, preuzeo vodstvo (40-38) i od tada pa sve do kraja treće četvrtine konstantno je diktirao rezultat, imajući i dvoznamenkastu prednost u nekoliko navrata – da bi u posljednjih deset minuta igre prenio +9 (58:49).

Stečenu prednost uspješno Riječanke su održavale sve do posljednjih pet minuta susreta kada Šibenik na krilima Amerikanke Lawhorne najprije stiže do izjednačenja (66-66), pa potom preko Strize i do vodstva (68-66, i 71-69). Od tada pa sve do kraja susreta gledali smo pokušaj domaćina da se vrati u ritam i izvuku ovaj susret na svoju stranu, no to nisu uspjele. Dva puta dolazilo je do izjednačenja pri rezultatima (74-74 i 76-76), ali do potpunog preokreta nije došlo. Više živaca i koncentracije u prijelomnim trenucima meča imale su gošće iz Šibenika koje su na koncu zasluženo slavile s konačnih +5.

Gošće su do pobjede odvele Tamia Lawhorne s 26 poena i 11 skokova, 18 je ubacila Anđela Strize, a 13 uz 11 skokova Dora Čipčić. U FSV-u prednjačile su Nerea Brajac s 24 poena, četiri skoka, tri asistencije, 18 je ubacila Mia Mašić, 14 Ivona Krakić. U listu strijelaca upisale su se još i Dorotea Brandić s 8 poena, te Lina Strilić i Josipa Tuftan s po 6.

“Za početak bih čestitala Šibeniku na pobjedi. Bila je to dobra utakmica u kojoj nam rezultat nije išao na ruku. Mi kao tim i pojedinačno imamo puno više stvari na kojima moramo raditi. Stoga ćemo se vratiti ovaj tjedan kako bismo analizirali svoje pogreške i naporno radili na njihovom ispravljanju. Vjerujem u ovu ekipi i ovo što imamo, ovo je tek početak sezone, pred nama je još dug put. Hvala svim navijačima koji su došli i podržali nas! Energija je bila odlična i to nam puno znači. Nadam se da ćemo se ponovno vidjeti na našoj sljedećoj domaćoj utakmici”, izjavila je nakon susreta Nerea Brajac.

RAGUSA – KA ŽANA LELAS 82:70 (25-10, 13-22, 20-25, 24-13)

U prvim minutama utakmice KAŽL je imao prednost nad Ragusom, međutim ubrzo Ragusa pojačava energiju i agresivnost te preuzima vodstvo i razliku. Ekipa KAŽL-a se par puta vraćala u igru rezultatski, ali Ragusa nije dozvolila da preuzmu utakmicu u svoju korist.

U redovima Raguse najefikasnija je bila Iva Todorić s 22 poena, 12 skokova, 8 asistencija i 4 osvojene lopte, a slijedile su je Tihana Stojsavljević i Carmen Miloglav s po 14 poena, kao i Lea Hajdin i Anđela Šipka s 12 poena.

Kod KAŽL-a se istaknula Mohoganie Williams s 20 poena, a dvoznamenkaste su bile i Angelika Buckner sa 17 te Gina Nikola Pirjak s 14 poena.

 

Sličan sadržaj