FAVBET Premijer liga

Najava 4. kola FAVBET Premijer lige: Od četvrtka do ponedjeljka

Četvrto kolo FAVBET Premijer lige započinje u četvrtak susretom Zadra i Vrijednosnica Osijek u Dvorani Krešimir Ćosić na zadarskom Višnjiku. Subota (Dubrovnik – Cedevita Junior, Kvarner 2010 – Zabok) i nedjelja (Dubrava – Alkar, Cibona – Dinamo-Zagreb) donose po dva susreta, dok će kolo u ponedjeljak zatvoriti dalmatinski derbi Splita i Šibenika na Gripama.

KK ZADAR – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK, četvrtak 17. listopada 2024.,
Dvorana Krešimir Ćosić, Zadar, 18:00 sati

Utakmicu 3. kola FAVBET Premijer lige KK Zadar – KK Dubrava Lovro Mazalin i Mate Kalajžić (KK Zadar) su zbog ozljeda gledali s tribina / Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Zadar ovaj susret dočekuje kao izraziti favorit sa stopostotnim učinkom nakon tri odigrana kola. Mate Kalajžić, koji se ozlijedio tijekom pripremnog turnira u Širokom, još će malo pričekati na svoj službeni debi u zadarskom dresu, a probleme s ozljedama imaju još Lovro Mazalin, koji je propustio utakmicu s Dubravom, i Dominic Gilbert, koji se na istoj ozlijedio. Vrijednosnice nakon povratka u FAVBET Premijer ligu još uvijek čekaju prvu pobjedu. U prva tri kola poraženi su od Cedevite Junior i Kvarnera 2010 na gostovanju te Šibenke kod kuće. Valja naglasiti kako su Osječani izašli Zadranima u susret i pristali na zamjenu domaćinstva čime su pokazali da postoje i pobjede koje se ostvaruju izvan parketa.

KK DUBROVNIK – KK CEDEVITA JUNIOR, subotu 19. listopada 2024.,
ŠD Gospino polje, Dubrovnik, 19:00 sati

Time out KK Cedevita Junior tijekom utakmice 3. kola FAVBET Premijer lige Cedevita Junior – Split / Foto: Marin Sušić/HKS

Raspored FAVBET Premijer lige nije na početku sezone pomazio momčad Dubrovnika. Već su se sastali s Cibonom i Splitom, a sad im u goste stiže još jedan klub koji ima visoko postavljene ciljeve – Cedevita Junior. Uz Vrijednosnice Osijek Dubrovnik je jedina ekipa koja nakon tri kola nema pobjedu, a na jednu se ipak računalo, u prošlom kolu protiv Kvarnera 2010. No, Riječani su slavili nakon velike drame i produžetka te momčad Ivana Perinčića stavili u vrlo nezgodnu poziciju. Cedevita Junior je na omjeru 2:1, a nakon domaćeg poraza od Splita u Dubrovnik dolazi kako bi se vratila pobjedničkim navikama.

KK KVARNER 2010 – KK ZABOK, subota 19. listopada 2024.,
SRC Zamet, Rijeka, 18:00 sati

Antonio Sikirić (KK Zabok), tijekom utakmice 2. kola FAVBET Premijer lige Zabok – Zadar / Foto: Rikard Jadan /KK Zabok

Kvarner 2010 nakon pobjede u Dubrovniku pred svojim navijačima želi doći i do treće pobjede. Činjenica je da je momčad Ante Nazora u jedinoj utakmici u kojoj je poražena također pokazala kvalitetu pružajući dostojan otpor Splićanima. Pobjeda protiv Zaboka nameće se kao imperativ kako bi bodovi osvojeni u Dubrovniku dobili svoju potvrdu. Zabok je u dosadašnjem dijelu natjecanja pokazao dva lica. Otvaranje sezone bilo je sjajno, igrači Ivana Tomasa su slavili na gostovanju kod Dinama. Uslijedio je domaći poraz od Zadra, a onda nevjerojatna utakmica u Sinju u kojoj su Zabočani imali kontrolu rezultata u svojim rukama, na ulasku u zadnju četvrtinu prednost od 10 poena, pa potonuli. Novo gostovanje donosi im novu priliku za brejk kojem su bili blizu.

KK DUBRAVA – KK ALKAR, nedjelja 20. listopada 2024.,
SD Dubrava, Zagreb, 17:00 sati

Time out KK Dubrava tijekom utakmice 2. kola FAVBET Premijer lige Dubrava – Dinamo / Foto: Marin Sušić/HKS

Dubrava je nakon gostujuće pobjede na Baldekinu doživjela dva poraza, domaći od Dinama i gostujući od Zadra. Protiv Alkara momčad Marijana Bagarića ima imperativ pobjede ne bi li se mirnije dočekao nastavak sezone. Alkar se čudesnom zadnjom četvrtinom protiv Zaboka u Sinju u prošlom kolu izborio za prvu pobjedu. Hoće li tih deset minuta biti svojevrsna prekretnica u igri momčadi Damira Milačić pokazat će upravo susret u Dubravi.

KK CIBONA – KK DINAMO-ZAGREB, nedjelja 20. listopada 2024.,
Košarkaški centar Dražen Petrović, Zagreb, 20:00 sati, Sportska televizija

Time out KK Dinamo-Zagreb tijekom utakmice 2. kola FAVBET Premijer lige Dubrava – Dinamo-Zagreb / Foto: Marin Sušić/HKS

Gradski derbi klubova s istim omjerom pobjeda i poraza 2-1 obje momčadi dočekuju nakon pobjeda. Cibona je nakon velikog minusa izvukla pobjedu na Baldekinu, dok je Dinamo na svom parketu u zadnjoj četvrtini slomio otpor Vrijednosnica Osijek. Cibona još uvije traži pravu formu i stabilnost, a Dinamo priliku za pobjedu protiv renomiranog protivnika.

KK SPLIT – GKK ŠIBENKA, ponedjeljak 21. listopada 2024.,
Košarkaška dvorana Split, Split, 18:00 sati, MAXSport

KK Split na utakmici 3. kola FAVBET Premijer lige Cedevita Junior – Split / Foto: Marin Sušić/HKS

Split je uz Zadar jedina neporažena momčad nakon prva tri kola FAVBET Premijer lige. Momčad Slavena Rimca djeluje vrlo motivirano i kompaktno te je na svojim Gripama favorit protiv susjeda iz Šibenika koji muku muče s ozljedama. Šibenka za sada ima jednu gostujuću pobjedu (Vrijednosnice Osijek) i dva domaća poraza (Dubrava, Cibona). Susret s Cibonom je pokazao da igrači Roka Jurline imaju oružje s kojim mogu napasti i favorite. Jednom će im se to negdje i vratiti.

Sve utakmice koje nisu u TV prijenosu možete pratiti na https://tv.hks-cbf.hr/


Naslovna fotografija: Martin Junaković (GKK Šibenik) / Foto: Milan Balaban/GKK Šibenik

Sličan sadržaj