Premijer ženska liga

Premijer ženska liga (4. kolo): Slavlje KAŽL-a, Raguse i Plamen Požege

KAŽL – ŽKK Zadar 67:57 (19:15, 16:18, 16:16, 16:8)

U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici KAŽL je vodio cijelu utakmicu, a na kraju je i pobijedio ekipu Zadra rezultatom 67:57. Domaće su u prvih nekoliko minuta promašile nekoliko otvorenih šuteva i čak 6 slobodnih bacanja što je stvorilo dodatnu nervozu i pritisak. Iskusne gošće predvođene sa Podrug i Zovko su stalno bile blizu rezultatu.

Poluvrijeme je bilo uglavnom od 2 do 6 poena prednosti za domaće cure, a na kraju 35:33. Pred kraj treće četvrtine najveća prednost KAŽL-a bila je 51:39. U zadnjoj dionici dugo je bilo 58:57 za domaće cure, no tada gošće imaju tri izgubljene lopte, dok Pirjak postiže lagane poene za odmak.

Kod domaćih cura bilo je 5 dvoznamenkastih, Williams (10p i 13sk) s doble-double učinkom, Buckner 19, Bošnjak 13, Pirjak 12 i Bilić 11 poena. Kod gošći dvije najstarije uvjerljivo najbolje i to obje sa double-double učinkom, Podrug (22p i 12sk) te Zovko (16p i 19sk).

Tekst/Foto: KAŽL


Brod na Savi – ŽKK Ragusa 58:77 (17:20, 14:14, 18:30, 9:13)

U sinoć odigranoj utakmici očekivano su slavile gošće iz Dubrovnika, no valja reći kako su domaće cure u prvom dijelu igrale sasvim ravnopravnu utakmicu. Kao rezultat na poluvremenu je egal (31:34). No, u drugom dijelu opet domaće s razlogom “sužene rotacije” energetski padaju dok igračice Raguse podižu agresivnost u obrani što im donosi neke lake poene, a i preciznost u šutu za 3 poena im postaje puno bolja što odvodi razliku u rezultatu u izvjesnost njihove zaslužene pobjede.
Domaćoj ekipi ostaje biti strpljiv i pričekati skoro širenje rostera što će im povećati konkurentnost u budućim utakmicama. U pobjedničkoj ekipi Raguse učinkom su prednjačile Iva Todorić i brođanka Tihana Stojsavljević, dok se u domaćoj ekipi učinkom izdvojila Deen Ahmad Allyah.
Nevena Vučković, igračica ŽKK Ragusa: “Čestitam mojim suigračicama na pobjedi. Slabije smo ušle u prvom dijelu, no na poluvremenu u svlačionici smo se dogovorile i puno jače ušle u drugom dijelu što nam je donijelo pobjedu na tekom gostovanju u Slavonskom Brodu.”
Simona Šoda, trenerica ŽKK Ragusa: “Dva različita poluvremena kada govorimo o intenzitetu i agresivnosti, to smo podigli u drugom dijelu što je rezultiralo pobjedom, čestitam i domaćim igračicama na fer i korektnoj igri.”
Klara Rimarčuk, igračica ŽKK Brod na Savi: “Igrale smo jako dobro u prvom poluvremenu, no u nastavku padamo sa energijom razlogom sužene rotacije. Dale smo sve od sebe, no ostaje mi samo čestitati na pobjedi ekipi Raguse koja je i bila favorit u ovoj utakmici.”
Boris Virag, trener ŽKK Brod na Savi: “Opet nam se ponavlja ista situacija kao i u prethodnim utakmicama, dobro prvo poluvrijeme no i potom pad u drugom dijelu. Cure su se borile i dale sve od sebe, no moramo ostati strpljivi i vjerujemo kako će se roster uskoro proširiti što će nam donijeti veću konkurentnost u nastavku sezone. Čestitam ekipi Raguse na zasluženoj pobjedi.”
Tekst: Brod na Savi

ŽKK MEDVEŠČAK – ŽKK PLAMEN POŽEGA  58:63 (16:9, 9:20, 15:18, 18:16)

U utakmicu su obje momčadi ušle sa dodatnom nervozom. Požega zbog dugotrajnog putovanja do Zagreba, uzrokovanog prometnom nesrećom, a Medveščak zbog dugog čekanja na početak utakmice. Medveščak je bolje otvorio utakmicu i poveo sa 9:0, a Požega se vratila i prvo poluvrijeme koje je obilježio mali broj poena riješila u svoju korist 25:29.
Drugo poluvrijeme je proteklo u stalnom vodstvu gošći do 5 poena. U 35. minuti Požega odlazi na 10 poena razlike 46:56 i tom trenutku se činilo da je utakmica riješena. Međutim serijom 12:2 Medveščak se vraća i
izjednačava nas 58:58.Gošće tada sa serijom 5:0 rješavaju pitanje pobjednika. Sve u svemu zaslužena pobjeda gošći, a odlučila je duža klupa i veća rotacija. Ovom pobjedom Požega je ostala na maksimalnom učinku dok je Medveščak ostao na 0:4 i svoju priliku će tražiti u narednim utakmicama. Kod domaćina su se istakle Sekulić i Grizelj sa po 18 poena, a kod gošći Miletić sa 21 i Kešeljević sa 14 poena.

Tekst: ŽKK Medveščak

Sličan sadržaj