Ostala natjecanjaReprezentacije 🇭🇷Seniorke

Ivana Dojkić s New York Libertyjem osvojila WNBA

Košarkašice New York Libertyja osvojile su naslov prvakinja WNBA lige svladavši na domaćem terenu u odlučujućoj, petoj utakmici finala Minnesotu Lynx sa 67-62. Hrvatska reprezentativka Ivana Dojkić, ujedno i igračica New York Libertyja postala je tako tek druga Hrvatica s WNBA naslovom prvakinja. Naime, s dva WNBA prstena okitila se prije dvadesetak godina Vedrana Grgin u dresu Los Angeles Sparksa.

Peta i posljednja utakmica finala koje se igra na tri pobjede ponudila je pravu dramu, uključujući i preobrate, kao i produžetak. Minnesota Lynxi su u prvom poluvremenu vodili i 12 poena razlike, no Ivanin NY Liberty izborio je produžetak i u konačnici prvi WNBA naslov u svojoj povijesti. MVP finala je veteranka NY Libertyja Jonquel Jones, na ovim prostorima poznata i kao reprezentativka Bosne i Hercegovine.

Ivana u posljednjoj utakmici finala nije zaigrala, a trenerica Sandy Brondello koristila je samo 8 igračica. No, Ivana je u sezoni odigrala ukupno 26 utakmica te prosječno na terenu provela 9.9 minuta ubacivši 3.3 poena, uz po 0.8 skokova i asistencija po utakmici.

Velike čestitke Ivani na cijeloj WNBA sezoni, kao i na osvojenom naslovu!

FOTO: FIBA

 

Sličan sadržaj