FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (4. kolo): Gorica Analitičare pobijedila teže od očekivanog

Košarkaši Gorice po prvi puta su ušli u neki premijerligaški ogled kao izraziti favorit, a Analitičari su došli u Veliku Goricu skupo prodati svoju kožu. Gosti odlično otvaraju susret i vrlo brzo dolaze u vodstvo 7-0. Igračima Josipa Sesara trebalo je nekoliko minuta da povežu svoje redove i tricom Marka Petrovića okreću na 18-15 u svoju korist. Predvođeni Julijanom Rajićem Analitičari ipak završavaju prvu četvrtinu u egalu pri 20:20.

Početkom  2. četvrtine razigrao se Mislav Brzoja, a pogotcima Mikovića Gorica prvi puta dohvaća dvoznamenkastu prednost 41:31. No, Šimović i Anzulović u zadnjoj minuti ipak spuštaju na 41:35 što je značilo nova uzbuđenja u nastavku.

U 2. poluvremenu Goričani pokušavaju prelomiti susret i kada polaganjem Kapuste odlaze na 66:54 činilo se daje pobjednik odlučen. Međutim, igrači Gordana Zadravca odbijaju se predati i dalje nameću svoj ritam te koševima Perića spuštaju razliku na samo -5 (66:61).

Tada Josip Sesar poziva minutu odmora nakon koje na teren istrčavaju neki drugi igrači Gorice koji u preostalih nekoliko minuta podižu razliku na konačnih +19 (85:66). Zaslužena pobjeda Gorice koja nije briljirala, ali je svejedno izborila još jednu uvjerljivu pobjedu u utakmici u kojoj je 10 igrača igralo 14 i više minuta.

Domaćine je predvodio Mislav Brzoja s 21 poenom, Kapusta i Miković su dodali svaki po 14, a Petrović se zaustavio na 11 poena.

U redovima gostiju 13 poena stavio je Rajić, dok su Ljubičić i Šimović postigli po 12 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA 

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

Sličan sadržaj