FAVBET Premijer liga

🏀 KOLUMNA: HT Premijer liga u Vukovaru… Cibona na vrhu ispred Zadra i Gorice

Bez većih iznenađenja u 8. kolu HT Premijer lige. Igralo se u Vukovaru u koji su stigli Šibenka i Dubrava Furnir pokloniti se gradu heroju i njegovim žrtvama. Svoje su serije nastavili Cibona, Gorica, Zadar, Šibenka i Split i s nestrpljenjem čekamo 9. kolo koje donosi dvije vrlo interesantne utakmice u kojima će se susresti Gorica i Cibona, te Šibenka i Split. U našoj redovnoj kolumni govorimo opširnije o svim događajima ovog vikenda…

 

ADRIA OIL ŠKRLJEVO – GORICA 72:91

Sedma uzastopna pobjeda Gorice kao najava velike utakmice s Cibonom sljedećeg petka. Gorica je preskočila i gostovanje kod Škrljeva. Nije bila to savršena utakmica momčadi Josipa Sesara, ali i takvi, snažnim udarom u posljednjoj četvrtini, uspjeli su stići do novih bodova. Gorica je igrala prepoznatljivim momčadskim stilom iako ovoga puta bez Borne Kapuste. Posebno se istaknuo Mislav Brzoja koji je ubacio 26 koševa uz čak 70% preciznosti. Mašić i Vučić dodali su 15 i 13. Gorica je nadskakala domaćina. U dobroj mjeri limitirali su glavne poluge napadačke igre Škrljeva. Barnjak koji ima problema s ozljedom ubacio je 8, a Batur 12 i to većinom u nastavku. Većim dijelom susreta vukao je Ante Gospić koji je bio i najefikasniji igrač Adria Oil Škrljeva sa 16 koševa. Ali igrao je previše, čak 38 minuta. No to je ovoga trenutka nužnost jer zbog ozljede jako nedostaje Domagoj Vrkić. Škrljevo je prekinulo suradnju sa Šekeljom i posve je i njima jasno kako će s ovako malenim kadrom teško izgurati sezonu. Uskoro će se u skladu s isto tako skromnim mogućnostima svog buđeta pokušati snaći i dovesti neko pojačanje jer sezona je duga i iscrpljujuća. Trener Damir Rajković je protiv Gorice isključen zbog pretjerane nervoze. Gorica s ugodnom spoznajom sjajnog niza od 7 pobjeda sprema se za petak i Cibonu. Susret vodećih ekipa lige zaslužuje punu dvoranu.

 

ZADAR – HERMES ANALITICA 114:69

Nova zadarska “stotka”. Još jedna utakmica kod kuće u kojoj su protivnicima ubacili 100 ili više poena. U najavi rekosmo kako je senzacija isključena i kako su ovo 2 svijeta jedne lige. Utakmica ovakvog tipa zato generalno poseže za rekordnim brojkama jer one su logični produkt velike razlike u kvaliteti. Tako je Domagoj Vuković dosegao 41 bod u valorizaciji učinka. Nakrcao je dobrim brojkama sve statističke rubrike u kojima je sudjelovao pa ih evo i ovdje na jednom mjestu. Vuković je imao 26 koševa, 8 asistencija, 7 skokova. Pogodio je 12 od 14 lopti. Ozbiljno je i protiv Hermesa odigrao Dominic Gilbert sa “double double” učinkom od 19 poena i 10 skokova. Trener Danijel Jusup je dao više minuta Janu Palokaju i Juri Planiniću. Obojica su mu vratila s 13 poena. Dominik Mavra nije igrao, pridružit će se ekipi u sljedećoj utakmici. Vidjet ćemo kako će sada krcata bekovska linija reagirati i tko će se u svemu snaći. Konkurencija je tu snažna… Mavra, Junaković, Uljarević, Allen… Javnost očekuje kako će nakon odlaska Farra stići pojačanje i za unutarnju liniju. U Hermes Analitici Bruno Perić je postigao 17 koševa. Na dnu dijele poziciju s Dubravom s jednom pobjedom zasada.

 

VRIJEDNOSNICE OSIJEK – ZABOK 89:85

Još jedna pobjeda Vrijednosnica u sada već tradicionalno gustoj završnici. Istovremeno još jedna završnica tako tijesnog tipa u kojoj Zabok gubi. Nakon dvije početne pobjede Zagorci su poraženi 6 puta uzastopce iako se čini kako se nakon mnogobrojnih ozljeda dižu. Urnebesna utakmica s dramatičnim oscilacijama. Osijek je vodio s 10 razlike, a Zabok u drugoj četvrtini zabio 35 koševa i minus deset obrnuo u 10 poena viška. U nastavku opet preokret i vodstvo Vrijednosnica, da bi krajem susreta Zabok preusmjerio susret u vodstvo 85:82 no tada ponovno kao i u prošlim utakmicama propuštaju svoju meč loptu. Buljević, Makwell i Bašić donose domaćoj ekipi vrijedne bodove. VROS je ponovno odigrao utakmicu sa samo 7 igrača, s tim da je Turalija igrao samo 7 minuta. Ta enormna potrošnja odnosi povremeno svježinu i jedan je od razloga tako velikog broja preokreta. Ako tome dodamo da su igrali bez Andrije Ćorića jednog od najboljih igrača lige u valorizaciji uspješnosti onda su bodovi još vredniji. Niti sekunde s parketa nije izostao Novozelanđanin Maxwell Darling. Ubacio je 15 koševa uz 7 skokova. Lovre Bašić je uz 15 poena imao 9 asistencija. Najefikasniji je bio Antonio Jordano s 18 koševa. U Zaboku sjajna partija Šime Lisice. Postigao je 21, Markus Lončar dodao 18 uz 10 skokova, Luka Tomas 17. Ipak sve je opet nedovoljno. Velika je stvar povratak Antonia Črnjevića koji je nakon ozljede odigrao 30 minuta.

 

ŠIBENKA – DUBRAVA FURNIR 95:72

Susret čiji je rezultat u drugom planu u odnosu na trenutak i mjesto na kojem su se Šibenka i Dubrava Furnir sastali. U Vukovaru, u dvorani na Trgu Dražena Petrovića u čast nevinih žrtava stradalih u turobnom mjesecu studenom 1991. godine. Susretu su nazočili čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza, čelnici grada Vukovara, stigli su i navijači iz Šibenika i Zagreba. Potpuno izjednačen susret u prvom poluvremenu, a u nastavku je Šibenska mladost dominirala. Igrali su bez ozljeđenih Vladovića i Dašića i ponovno demonstrirali s kako talentiranim momcima raspolažu. Konačno je pravu utakmicu odigrao Amerikanac Eric Cobb ostvarivši učinak od 18 koševa i 10 skokova. Najviše je ubacio Toni Nakić – 21, ponovno je igrao i najmlađi Tomislav Ivišić te je u 12 minuta ubacio 12 koševa… Par minuta dobio je i njegov brat blizanac Zvonimir, a registrirali su se i Gulin i Pleadin. Još uvijek nema Paića zbog ozljede leđa. Dubravi se vratio Amerikanac Christopher Hortman ali se osjetila pauza pa je dosta toga promašio, kao i Marko Šarac. Najefiksniji u Dubravi Furnir te su vukovarske večeri bili Ante Smolić i Petar Perić. Obojica po 13 koševa. U sljedećem kolu važni susreti za plasman Šibenke i Dubrave. Šibenka čeka Split, a Dubrava Furnir gostuje kod Hermes Analitice.

 

SPLIT -ALKAR 99:69

Glatka pobjeda Splita u “dobrosusjedskom” ogledu protiv Alkara. Sinjani očekivano i dalje ostaju bez bodova u gostima, a njihova malena nova dvorana i dalje ostaje prostor u kojem kreiraju svoje šanse kako ostati u HT Premijer ligi. Split je igrao bez povremenog reprezentativca Mate Kalajžića koji će zbog ozljede gležnja pauzirati 2 do 3 tjedna. Petorica su ubacila više od 10 koševa, na najviše Darko Bajo 18 . Njegov kolega Toni Perković s kojim je u ljetnim mjesecima zajedno došao iz Cedevite imao je krasne brojke od 15 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Milimetri su nedostajali ostvariti “trple double”, učinak kojega nitko još u  našem prvenstvu ove sezone nije napravio. Pavle Marčinković 17 koševa i čak 6 ukradenih lopti. Drugu utakmicu zaredom u Alkaru je najbolji bio Gabriel Marić s 19 poena, Amerikanac Wembi imao je 15 koševa i 9 skokova. Rekosmo, u nastavku prvenstva Splićani odlaze u goste Šibenčanima, a Alkar čeka Vrijednosnice Osijek.

 

CIBONA – SONIK PUNTAMIKA 102:58

Bez napora je Cibona odradila susret protiv Puntamike ostvarivši osmu pobjedu zaredom. Cibona je i dalje jedina neporažena ekipa barem još tjedan dana kada će iskušenje protiv drugoplasirane Gorice biti možda veće. Sonik Puntamika ostala je uoči susreta bez jednog od najboljih igrača Josipa Jukića koji je ostvario angažman u Belgiji. Otvara se veliki prostor za Josipa Popića koji je protiv nekadašnjeg kluba ubacio 15 koševa uz 10 skokova.Talent je tu, samo da ne bude novih ozljeda. Već nekoliko utakmica Filip Bundović i Roko Prkačin ostvaruju najbolje brojke. Protiv Zadrana su bile slične, Bundović 22, Prkačin 21 koš. Prošlih dana Cibona se definitivno rastala s još jednim strancem. Nakon Sabeckisa sporazumno su se razišli i s Amerikancem Rhettom. Prostora za dovođenje nekog igrača ima, vidjet ćemo hoće li se hrvatski prvak upustiti u to.

 

TABLICA NAKON 8. KOLA HT PREMIJER LIGE:

  1. CIBONA 8-0
  2. ZADAR 7-1
  3. GORICA 7-1
  4. SPLIT 5-3
  5. ŠIBENKA 5-3
  6. VROS 4-4
  7. SONIK PUNTAMIKA 3-5
  8. ALKAR 3-5
  9. ZABOK 2-6
  10. ADRIA OIL ŠKRLJEVO 2-6
  11. HERMES ANALITICA 1-7
  12. DUBRAVA FURNIR 1-7

 

MVP KOLA:

DOMAGOJ VUKOVIĆ (ZADAR)

ž

INDEX USPJEŠNOSTI 41, 26 KOŠEVA, 8 ASISTENCIJA, 7 SKOKOVA

Sličan sadržaj