FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (9. kolo): Brokeri u infarktnoj završnici odnijeli pobjedu iz Sinja

Alkar – Vrijednosnice Osijek 89:90 (23-19, 22-32, 27-21, 17-18)

U infarktnoj utakmici osječke Vrijednosnice nose puni plijen iz Sinja. Koševe za tijesnu 89:90 pobjedu postigao je, ne prvi put ove sezone, Robert Kujundžić. Sinjani su imali dva pokušaja za pobjedu, najprije Brocić kod +1, a potom i Neal u zadnjem napadu, ali njihovi šutevi nisu pronašli cilj.

Utakmicu su bolje otvorili Osječani, ali su domaći nizom u završnici prve četvrtine preuzeli vodstvo. Držali su ga do sredine druge dionice kada gosti, predvođeni Ćorićem, ponovo preuzimaju primat.

Igra na refule se nastavila i nakon toga. Najprije domaći rade seriju 9:0 za vodstvo 45:40 u 39. minuti, da bi gosti u završnu 51 sekundu prvog dijela napravili čak 11:0.Tu su Sinjani pomogli nevjerojatnom serijom početničkih pogrešaka. Osječani dobro otvaraju i nastavak i nakon zakucavanja Bašića imaju +13 (47:60).No domaći se vraćaju u igru preko Wembija koji nizom sjajnih poteza budi suigrače i navijače. Iako su gosti trojkama i koš-faulima odbijali domaće nalete ipak nisu spriječili poravnanje na isteku treće četvrtine (72:72).Otvaranje zadnje dionice ponovo donosi dobro izdanje igrača Domagoja Kujundžića koji tricom Bašića odlaze na +9 (74:83). No, uporni domaći ne odustaju i preko Jacovića i Neala uvode utakmici u punu neizvjesnost. Alkar ubačajem Kučana ima vodstvo 89:86 dvije minute. Do kraja domaći više ne pronalaze put do koša za razliku od Osječana koji ubačajima Kujundžića (asistencije Darlinga i Bašića) preokreću rezultat i minimalno slave.

Nick Neal je Alkaru pružio 20 poena uz 8 asistencija, a Ivan Kučan je ubacio 17. Po 16 poena ubacili su Fran Jacović 16 (9 skokova, 3 osvojene lopte) i Emanuel Wembi (7 skokova).

Kod Vrijednosnica Osijek Andrija Ćorić je postigao 24 poena, a Antonio Jordano 19. Lovre Bašić je upisao 16 poena uz 8 asistencija, a Robert Kujundžić 14 uz 8 skokova, 3 asistencije i 3 blokade.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Alkar

Sličan sadržaj