Kup Krešimir Ćosić

Kup „Krešimir Ćosić“ 2. krug: Pula preko Dubrovnika do trećeg kruga

Košarkaši Pule 1981 uspješno su apsolvirali i II. krug Kupa Krešimir Ćosić. Nakon četrdeset minuta borbene i izjednačene utakmice Bijeloplavi su protiv Dubrovnika slavili konačnim rezultatom 97:89 te zasluženo ulaze u “bubanj” s dvanaest Premijerligaša koji se priključuju natjecanju u III. krugu.

Loše su puleni trenera Sandra Nicevića otvorili utakmicu, gosti s juga Dalmacije bez većih poteškoća poentiraju protiv uspavane obrane pulskog prvoligaša i prvu četvrtinu zaključuju s velikom prednošću od 8 razlike (20:28). Tijekom druge dionice Puležani korak po korak hvataju priključak, no tek su dvije sekunde prije velikog odmora slobodnim bacanjima Nikole Filića uspjeli i izjednačiti (45:45).

U nastavak domaći košarkaši ulaze puno odlučniji te tricom Matije Bilalovića prvi puta dolaze i u vodstvo (48:47), no tijekom treće četvrtine ni jedna se momčad ne uspijeva konkretnije rezultatski odvojiti pa se u posljednjih deset minuta ulazi pri vodstvu Gospara od dva razlike (68:70). Bijeloplavi otvaraju zadnju četvrtinu mini-serijom 8:0, ali igrači trenera Željka Vreće, bivšeg igrača pulskih Gradina, se ne predaju i dvije minute prije kraja dolaze na samo koš zaostatka (87:86). No, kada su gledatelji u Domu sportova Mate Parlov pomislili da će svjedočiti neizvjesnoj završnici, Puležani zadaju krucijalni udarac gostima i u posljednjih minutu i pol rade seriju 7:0, čemu je kumovala i tehnička pogreška popraćena isključenjem za Ivana Vodopiju, te zasluženo napuštaju teren uzdignutih ruku.

Titulu najboljeg igrača današnjeg susreta odnio je kapetan Pule 1981 Kristijan Andabaka, koji je utakmicu zaključio s 21 košem, 6 skokova i 7 asistencija. Patrick Wrencher Jr. dodao je 12 koševa uz 7 skokova, Lovro Bulešić zabio je 11, Matija Bilalović 10, dok su po 8 poena upisali Igor Stojanović, Marko Dojkić, Martin Klepo i Nikola Filić. Goste je predvodio isključeni Vodopija s 23 koša i skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

(KK Pula 1981)

Sličan sadržaj