FAVBET Premijer liga

FOTO HT Premijer liga (2. kolo): Cibona uvjerljivom trećom četvrtinom do pobjede nad Zadrom

CIBONA-ZADAR 90:71 (26:26, 21:18, 29:17, 14:10)

U 2. kolu HT Premijer lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Zadar rezultatom 90:71.

Cibona je odmah pokazala da nema namjeru biti dobar domaćin – utakmicu je otvorila s brzih 9:0 na krilima Mate Vucića. Zadar se oporavio od početnog šoka pa košem Martina Junakovića i poveo na 18:19 da bi se u drugu četvrtinu ušlo s potpuno izjednačenih 26:26.

Imao je Zadar u drugoj dionici i svijetlih trenutaka, kao i vodstvo od 5 poena (33:38) nakon trice Bryona Allena, no na veliki se odmor ipak odlazi s minimalnom prednošću.

Treća četvrtina je presudila Zadru – nakon koša Allena za vodstvo Zadra pri 49:51, zadarska momčad stoji, dok Cibona upisuje seriju od 13 poena. Nakon tog skoka povratka za momčad Ante Nazora više nije bilo, Cibona mirno privodi susret kraju ne dovodeći ni jednom u pitanje svoje dvoznamenkasto vodstvo.

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Ivan Novačić sa 21 poenom, Mate Vucić je dodao 17, a Shane Gibson i Matic Rebec po 12 poena.

Kod Zadra je najbolji bio Byron Allen s 19 poena, Stefan Fundić je ubacio 12, a Martin Junaković 11 poena.

Ivan Novačić, igrač Cibone:

„Čestitke mojim igračima, zasluženo smo dobili… Iznenađuje me to prvo poluvrijeme, gdje se vidi ta naša nekakva nervoza, hoćemo sve riješiti u 5 minuta a to tako ne ide, pogotovo protiv ekipe kao što je Zadar. Moramo biti strpljivi i čekati svoju šansu.

Presudio je višak energije i što smo zatvorili njihov skok i Allena, sve to vuče jedno drugo i poklopilo se tih 5 minuta gdje smo prelomili.

Ivan Velić, trener Cibone:

„Igrali smo jako dobro. Prvo poluvrijeme dobro napadački, međutim, u onim trenucima kad smo imali plus 5-6 nismo imali promjenu ritma i vraćali smo Zadar u egal. Drugo poluvrijeme je to sve bilo puno bolje, poglavito u obrani gdje smo primili 21 poen od Zadra. Iz te obrane smo imali dosta laganih poena, otvorili smo ih kroz pick igru na Farra i Fundića i jednostavno smo drugo poluvrijeme izdominirali u svakom smislu. Taj sam rezultat nije toliko bitan koliko me raduje ta energija, to jedno zajedništvo i čitanje igre koje smo imali. Na kraju krajeva i 12 osvojenih lopti, dominacija u skoku- to je košarka. Tek je početak sezone, imamo još puno za raditi.“

Jure Planinić, igrač Zadra:

„Čestitao bih Ciboni na pobjedi. Ušli smo u utakmicu s 9-0. Malo smo se zatim konsolidirali i prvo poluvrijeme opet odigrali ok kao prošlu utakmicu. Drugo poluvrijeme smo se dogovorili da idemo jako ali nije išlo, nismo odigrali ono što je trener tražio od nas. Za 2 dana imamo novu utakmicu, ovu moramo analizirati i sljedeću odigrati puno bolje.“

Ante Nazor, trener Zadra:

„Prvenstveno čestitke Ciboni. Zaista su nas nadigrali. Ušli smo loše u defanzivnom dijelu i to je odmah na startu razigralo protivnika. Poslije smo našli ritam, napadački to nije loše izgledalo, ali nismo imali disciplinu da lopta ide s jedne strane na drugu što nam je bio zaštitnički znak. U ludosti nam je izgubljeno 22 lopte i to na polje protivnika da zabija lagane poene i to se odrazilo tako da smo u drugom poluvremenu doživjeli totalni kolaps.“

KOMPLETNA STATISTIKA

Sličan sadržaj