FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (5. kolo): Gorica izborila pobjedu kod Sonika

Na parketu zadarskih Jazina gosti su svladali domaću SONIK Puntamiku rezultatom 74:67 (18:19, 19:13, 20:19, 17:16), no mnogo teže nego što su bile prognoze prije susreta.

Gorica misli ozbiljno. Na teškom i zahtjevnom gostovanju momčad Josipa Sesara izborila je četvrtu uzastopnu pobjedu koja je Goričane učvrstila pri samom vrhu prvenstvene tablice. Puntamičani su tokom cijelog susreta parirali gostima, a pri samom kraju susreta i zaprijetili za konačni preokret. Međutim, manjak koncentracije s linije slobodnih bacanja i mirnoća gostujuće momčadi usmjerili su završnicu prema pobjedi Gorice.

Kod pobjedničkog sastava istakla su se četiri imena: Lovro Mazalin sa 14 poena, Ante Mašić i Ivan Vraneš po 12 te Ivan Majcunić koji je ubacio 11 poena. Zadrane su predvodili Eddi Jurjević (16), Juraj Segarić sa 15 poena i Josip Jukić (11).

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Gorice Josip Sesar na kraju je bio itekako svjestan težine zadatka: “Jako teška utakmica. Taktičke postavke domaćeg trenera zadavale su nam određene probleme, ali smo gledali sve njihove utakmice i znali smo što nas čeka. Uvelike nam je i pomogla njihova skraćena rotacija igrača zbog ozljeda. Naglašavam kako je hrvatskoj košarci potrebna jedna ovakva momčad poput SONIK Puntamike i malo tko će odavde odnijeti bodove. Čestitam svojim igračima koji su sve izdržali jer se na ovakvim utakmicama gradi karakter.”

Šime Kraljević, trener domaćeg sastava: “Presudila su osobna bacanja, tri promašena na tri razlike za goste, i tu smo propustili veliku priliku. Inače,cijeli tjedan smo upozoravali na najveće kvalitete Gorice, tranzicija i napadačka igra, i to smo dosta dobro odradili. Mislim da se dižemo i vjerujem da će nam se negdje sve ovo propušteno vratiti”.

Igrač Gorice Mislav Brzoja vidno zadovoljan ovako je vidio utakmicu: “Odlično smo odgovorili na agresivnost domaćih košarkaša. Kroz treću četvrtinu smo se  odvojili i sačuvali prednost. Nije bilo lako, ali idemo utakmicu po utakmicu, imamo dobru širinu, timski duh i to se po rezultatima i vidi”. 

Iskusni Šime Špralja iskreno i otvoreno osvrnuo se na svoju igru:  “Odigrali smo solidnu utakmicu, ali večeras ja osobno ništa nisam odigrao niti iskoristio svoju minutažu. Osim moje igre, nedostajali su nam još neki ozlijeđeni igrači koji će prelomiti susret u našu korist”.

SNIMKA UTAKMICA – HKS TV

KK Sonik Puntamika

 

 

 

 

 

Sličan sadržaj