FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (7. kolo): Sonik Puntamika velikim preokretom do prve domaće pobjede

SONIK PUNTAMIKA –ADRIA OIL ŠKRLJEVO 75:60 (15-26, 19-15, 19-11, 22-8)

Košarkaši Sonik Puntamike tek iz trećeg pokušaja ostvarili su prvu pobjedu na svome parketu u Jazinama. Iako je u 15. minuti prvog poluvremena malo tko u dvorani vjerovao u taj scenarij jer je na semaforu svjetlilo +18 (35:18) za Škrljevo  pa ubrzo i 40:22. Sijevalo je sa svih strana po domaćem košu, Ivan Batur i Ante Gospić bili su nerješiva zagonetka za momčad Šime Kraljevića. Međutim, nakon što su se domaćini pribrali, podigli svoju poznatu agresivnost i smirili spomenuti dvojac na poluvrijeme se otišlo na podnošljivih 34:41.

Serijom 7:0 Puntamičani su na početku treće četvrtine i poveli 43:41. Samopouzdanje je domaćinima naraslo do neba, otvorio se vanjski šut, ali je i gostima došao na naplatu zgusnuti raspored od čak 4 utakmice u 10 dana. U tim trenucima jedini raspoloženi igrač u redovima Škrljeva bio je Ivan Batur koji je ravnopravnom držao utakmicu početkom zadnje četvrtine (53:53). A onda se u zadarskom sastavu ukazao nevjerojatni Filip Jošić koji je odigrao utakmicu života. Osim što je imao sjajan šut za tricu (4/5) letio je po terenu u oba smjera, asistirao, pogađao iz teških situacija. Gosti su se predali i Puntamičani su mogli početi slaviti.

Osim Jošića (17 poena) istaknuli su se još  Teo Petani s 18 ubačaja i Emilio Banić (12). Goste su predvodili Ante Gospić (24) i Ivan Batur (19).

Trener Škrljeva Damir Rajković: “Zaslužena pobjeda domaćina. Sve ono što smo dobro odigrali u prvom dijelu nestalo je u drugom poluvremenu. Moram napomenuti kako je itekako bio vidljiv umor zbog velikog broja utakmica u kratko vrijeme. Uz to smo imali skraćenu rotaciju zbog ozljeda tako da smo svakako bili hendikepirani. Isto smo očekivali kako će se početnoj petorci priključiti i ostali sa klupe, ali nismo imali njihovu povratnu reakciju. Time smo ostali uskraćeni za napadački dio, ostali smo bez ideje, a niti u obrani nismo ništa iskontrolirali”.

Vidno zadovoljan Šime Kraljević trener domaćeg sastava ovako je vidio utakmicu: “Umor gostujućih igrača svakako ne umanje želju i htijenje mojih igrača. Znali smo odakle prijeti najveća opasnost i tek u trećoj četvrtini uspjeli smo primiriti ambicije gostiju. Mi se iz tjedna u tjedan dižemo, igramo sve bolje i konačno sve polako dolazi na naplatu. Sad nam slijede dva teška susreta Cibona i Zadar, a ono što za te momčadi moramo posebno korigirati jest ulazak u utakmicu. Dajemo protivniku u početku previše zalihe i tek onda počinjemo igrati”.

Junak domaćeg sastava Filip Jošić: “Teška utakmica. Presudan je bio dogovor u svlačionici između dva poluvremena. Trener je od nas tražio samo da igramo ono po čemu smo prepoznatljivi: agresivnost, maksimalna koncentracija u obrani  i vanjski šut. Da, definitivno moja najbolja utakmica do sada”. 

Zadranin u redovima gostiju Ivan Batur: “Fizički izuzetno zahtjevna utakmica na mali broj koševa. Odlično smo otvorili susret, sve imali pod kontrolom, ali su nas ozljede mojih suigrača poremetile. Bez obzira na visoko vodstvo iz prvog poluvremena teško je bilo u drugom dijelu parirati probuđenim domaćinima. Ujedno su presudili i  nedostatak snage i ideje”.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

FOTO, tekst: KK Sonik Puntamika

 

Sličan sadržaj