FAVBET Premijer liga

HT Premijer liga (7. kolo): Zadar slavio na uzavrelom Baldekinu

Susjedski derbi između Šibenke i Zadra pripao je gostima. Pred krcatim Baldekinom plavi su u borbenoj utakmici slavili sa 81:74 i upisali šestu pobjedu, dok su narančasti sada na omjeru 4-3. Edi Dželalija tako je porazom debitirao na klupi Šibenčana, ali vidjeli smo neke dobre stvari, tako da valja biti optimističan.

Dvjema tricama Allena Zadar je poveo 6:3, ali žestok je bio odgovor Šibenke, koja je nakon pet minuta igre vodila 16:8. Trica je dobro služila domaćina, Cobb se istaknuo s nekoliko dobrih napadačkih i obambenih reakcija, vidjela se ogromna želja domaćina da se iskupi za ranije ‘grijehe’. Gosti su se nakon toga približili na poen zaostatka (16:15), ali domaćin se novom tricom (Dašić) i košem T. Ivišića koji je netom ušao u igru ponovno odlijepio (24:17), da bi prva četvrtina završila rezultatom 24:21.

Na početku druge dionice Šibenka je ponovno otišla na +7 (28:21), ali na krilima Allena Zadar preokreće i nešto više od minute prije poluvremena imao +8 (33:41), da bi se na pauzu otišlo rezultatom 38:43.

Na početku nastavka domaćin je skroz uhvatio priključak (44:44), ali gosti rade mini-seriju za 46:51. Dželalija tada zove minutu odmora, nakon koje, tricom Šarića i kontrom Bašića, narančasti ponovno poravnavaju. Treneru Šibenke valja čestitati na hraborsti jer je u tim trenucima u igru uveo kadeta Pleadina, a u prvom dijelu svoje je minute dobio i Vlaić. Pred kraj treće četvrtine, nakon nove trice Šarića, Šibenka je i dalje bila tu, puhala za vratom Zadru. Ali, tri izgubljene lopte rezultirale su time da su se gosti odvojili na deset razlike (59:69).

Predaja narančastih, međutim, nije dolazila u obzir. Koševima Vuke, Nakića i Šarića dolaze na samo dva poena zaostatka (67:69). Tri i pol minute prije kraja zaostatak je bio isti (70:72), imala je domaća momčad šut i za izjednačenje, ali nakon još jedne prodane lopte i trice Vukovića gosti odlaze na +5 (70:75). Pokušali su u završnici domaćini vratiti se, ali ‘točku na i’ stavio je Šibenčanin Junaković koji je nešto manje od minute do kraja zabio za 72:79 i pobjeda je otišla u Zadar.

Dašić je sa 16 koševa bio najefikasniji u šibenskim redovima, Šarić je zabio 15, Nakić 12, a Vuko 11 poena. Kod Zadrana prvo ime bio je Allen sa 17, pratio ga je Ivanov sa 15.

Martin Junaković, igrač Zadra: „Bila je ovo teška utakmica i drago mi je da smo na kraju pokazali karakter i pobijedili na ovako teškom gostovanju – puna dvorana, vrhunska publika… Nije mi bilo neobično igrati na ‘drugoj’ strani, već sam par puta tako igrao s drugim klubovima, doduše sa Zadrom je specifično, ali meni je bilo lijepo zbog pune dvorane i dobre atmosfere.“

Danijel Jusup, trener Zadra: „Znali smo da će biti teško. Očito je pred nama puno posla, vidi se da dosta stvari ne štima, no mi smo krenuli popraviti neke stvari. Dosta jako teniramo, tako da je možda kod igrača bio vidljiv i umor. Mali Šarić me baš ugodno iznenadio, dobro je odigrao danas – imao je neku mirnoću i dobra rješenja i lijepo ga je vidjeti.

Htio bih da malo bolje trčimo i da dajemo malo više laganih poena. To me malo brine, ali dobili smo, čestitam igračima i idemo dalje.“

Domagoj Šarić, igrač Šibenika: „Prije svega bih htio zahvaliti navijačima na odličnoj atmosferi, stvarno je bilo gušt igrati. Nismo dobili, ali nadam se da smo opravdali njihova očekivanja, da se vidjelo da smo dali sve od sebe, da su želja i volja bile na nivou. Mislim da s dobrim radom i treningom ipak možemo svima parirati i da će se to vidjeti već u sljedećem kolu.“ 

Edi Dželalija, trener Šibenke: „Prije svega bih čestitao svojim momcima za prikazano, u smislu napretka u igri. Drugo, navijačima koji su s nama držali egal sa Zadrom. Mislim da smo ovom utakmicom opovrgnuli tvrdnje u medijima da smo spora ekipa. Imali smo veliku rotaciju igrača, svi su dali svoj obol. Nažalost, kako smo ostali bez centra (Mladena Promorca) i uz ovu situaciju s Jakovom (Vladovićem) kojemu je otišao mišić, mislim da ova su ova utakmica i doprinos koji su momci dali pred publikom stvarno vrijedni pažnje.“

KOMPLETNA STATISTIKA

Autor: Patrik Patafta

Foto: Milan Balaban

 

Sličan sadržaj