FAVBET Premijer liga

🏀 KOLUMNA: Zadar u završnici nadigrao Šibenku u punom Baldekinu

Zadar pobijedio Šibenku u prekrasnoj atmosferi punog Baldekina… Cibona i dalje bez poraza drži 1. mjesto, slijede ju Zadar i Gorica s omjerom 6-1… U važnim borbama za ostanak Alkar porazio Dubravu, a Puntamika Škrljevo… Split visokom razlikom nadvisio goste iz Osijeka i promovirao najkorisnijeg igrača kola Tomislava Gabrića. U nastavku opširnije o 7. kolu koje se proteglo u 6 dana.

 

ŠIBENKA – ZADAR 74:81

Uzbudljiv jadranski derbi, neizvjesnost do posljednje minute, puna mala dvorana na Baldekinu… Kolorit kakav treba našoj ligi i kamo sreće da je više takvih utakmica i atmosfera. Ako tome dodamo brojne promjene u vodstvu, mladost koju osobito ovoga trenutka naglašava šibenska strana onda ćemo i slabije trenutke pitomo odmaknuti sa strane i pamtiti ono dobro… A bilo ga je… Šibenka je otvorila sa 16:8, krajem prvog dijela i dalje je 8 razlike, ali sada za Zadar. I nakon tako snažnih amplituda, početkom nastavka novo izjednačenje. Zadar je tada počeo kontrolirati utakmicu. Istina žilavi domaćin stalno se vraćao, a pred sam kraj propustio neke šanse zaista zaprijetiti i možda i osvojiti bodove protiv jačeg protivnika. Ostali su tada bez iskustva. Vladović je igrao samo prvu četvrtinu, a Dašić ispao zbog 5 prekršaja. Gosti iz Zadra imali su mini junake za svako područje utakmice. U prvom dijelu vukao je Amerikanac Allen koji je u tom dijelu ubacio 15 od svojih 17 koševa. Susret je završio i sa 7 skokova i asistencija. Posao su zaključili u nastavku Ivanov, Fundić i Gilbert. U šibenskim redovima spominjani Dašić ubacio je 16 poena, a jako dobro je neigranje Vladovića iskoristio mladi reprezentativac Domagoj Šarić koji je uporno vraćao domaćina u igru vanjskim šutom zaključivši susret s 15 poena i 3 trice. Toni Nakić je dodao 12 uz 5 asistencija. Posebna pohvala novom treneru Dželaliji koji je koristio usluge najmlađih Tomislava Ivišića i Juraja Pleadina koji su 2003. godište. Martin Junaković i Karlo Uljarević zajedno su ubacili samo 3 lopte iz igre, a susret su zbog ozljeda propustili Paić, Siriščević i Marić. Dobar derbi i zasluženi bodovi Zadra.

 

SPLIT – VRIJEDNOSNICE OSIJEK 100:73

Lude amplitude na Gripama… Kontrola utakmice Vrijednosnica i vodstvo u prvom dijelu i onda splitski uragan koji je odnio protivnike. U drugome poluvremenu Split je ostvario nevjerojatnih 57:27 i dosegnutom stotkom na kraju porazio Osijek. Još rečenica o Osjećanima koji su poveli s 11:0 i zaključili poluvrijeme s vodstvom 46:43. Već poznati problem njihovog uskog kadra došao je dramatično do izražaja u nastavku. Split je zaustavio pokretača svega Lovru Bašića. Limitirali su ga na samo 3 poena uz 7 asistencija, a riječ je o četvrtom strijelcu i prvom asistentu lige. Njegovih 1-9 u šutu jasna je poruka koliko su se pripremili za način igre VROS-a. Napadački je besprijekorno odigrao Tomislav Gabrić. U cijelom susretu promašio je samo jedno slobodno bacanje. Iz igre je gađao 10-10. Za tricu nevjerojatnih 6-6. Zaustavio se na 27 koševa u nepunih 25 minuta igre, osiguravši status najkorisnijeg igrača kola. Uz spektakularnog Gabrića po 14 poena dodali su Bajo i Morris koji sve više liči na igrača kojeg znamo prije ozljede. Trener Grgurević odmorio je prvog igrača Pavla Marčinkovića koji je igrao samo 6 minuta. Dobro će mu doći predah jer vuče i ozljedu neko vrijeme. Toni Perković vrlo solidan s 9 koševa i isto toliko skokova. Vrijednosnice su i ovu utakmicu odigrale uglavnom sa sedmoricom. Duga je sezona, ekipa nastupa u Alpe Adria Cupu. Neće to biti lagano izdržati na ovaj način. Andrija Ćorić drži ritam. I dalje je 2. u poretku za MVP lige. U Splitu je Ćorić ubacio 18.

 

GORICA – ZABOK 87:63

SONY DSC

Gorica ruši sve pred sobom. Ekipa Josipa Sesara pobijedila je šesti puta zaredom, dok je Zabok nakon dvije početne pobjede izgubio petu zaredom. Dvije serije različitog karaktera, različita i raspoloženja perspektivnih trenera Sesara i Tomasa i novi izgled dvorane u Velikoj Gorici koja sada ima prekrasne montažne tribine i izgled ukusne bombonijere. Gorica kod kuće pobjeđuje lako. To su sve uvjerljive pobjede bez dramskog zapleta. Kratko vodstvo Zaboka na samom početku te preokret i odlazak domaćina vrlo brzo do nedostižnih razina. Ponovno je trener Gorice igrao sa svim igračima i opet su desetorica odigrala barem 14 minuta. Logično tako su i učinci slični, pravi momčadski, bez prevelikog pojedinačnog iskakanja. Po 14 su ubacili Mazalin i Vraneš koji je dodao i 13 skokova za “double double” učinak, dok su 13 koševa postigli iskusni Babić i Mašić. S druge strane kod Zagoraca ponovno najefikasniji Luka Tomas s 15 poena, tek su još Lončar i Anzulović bili dvoznamenkasti. Lagano se vraća Črnjević… Sušno je razdoblje Zaboka ali vjerujemo kako će to trener Ivan Tomas s igračima prevladati. A lako biti neće. Ponovno gostuju sljedeće subote u Osijeku, dok Gorica odlazi Adria Oil Škrljevu.

 

SONIK PUNTAMIKA – ADRIA OIL ŠKRLJEVO 75:60

Prva pobjeda Sonik Puntamika ove sezone u svojoj dvorani u Jazinama. Rezultatski naoko lagana, ali sadržaj susreta nije bio tako banalan i nudio je interesantan preokret. Naime Škrljevo je krenulo moćno i u drugoj četvrtini momci Damira Rajkovića imali su visoku prednost 40:22. Sjajno su i očekivano vukli Batur i Gospić. No ključna je bila serija domaćina do poluvremena 12:1. Smanjili su tako na samo 7 poena prednosti, napunili se nužnim samopouzdanjem i nastavak riješili sa stilom. Potvrdit će to i rezultat drugog poluvremena 41:19 za Puntamiku. Filip Jošić je odigrao vjerojatno utakmicu karijere. Pogodio je 4 od 5 trica zaključivši meč sa 17 koševa. Teo Petani ubacio je i više 18 uz 6 asistencija. Solidne brojke Banića i Jukića, nešto slabije izdanje Segarića. Gosti očito umorni. 4 utakmice u desetak dana s tako uskim kadrom nije lagano izdržati i vidjelo se to u drugom poluvremenu. Cijeli pritisak povećanih napora izdržali su kvalitetno samo najiskusniji Batur i Gospić. Batur je zabio 19, Gospić 24 koša. Svi ostali igrači samo 17 koševa. Premali doprinos za ozbiljnu borbu. Rekosmo već kako Škrljevo sada igra težak domaći meč sa Goricom, dok Puntamika, prilično bezbrižna u sredini ljestvice s 3 pobjede, gostuje kod Cibone.

 

ALKAR – DUBRAVA FURNIR 93:76

Alkar igra izvrsno u lijepoj novoj i skoro uvijek punoj dvorani. Stigli su i do treće ovosezonske pobjede nadigravši Dubravu Furnir. Imali su Sinjani startno olakšanje shvativši kako u Zagrebačkoj ekipi nema Amerikanca Christophera Hortmana. Spriječila ga je ozljeda stopala, a momčad Darka Krunića nema ovoga trenutka mogućnost nadoknaditi igrača koji puni sve statističke rubrike i koji je 2. strijelac prvenstva. Tako je Alkaru jedini pravi otpor pružao Marko Šarac koji je nekadašnjem klubu ubacio 22 poena. Alkar je visoku prednost osigurao u drugoj četvrtini koju su riješili sa 26:10. Na poluvremenu dvadesetak, kasnije i 28 koševa prednosti. Potom i logično domaće opuštanje i stabilniji ritam gosta koji je uspio pred kraj smanjiti na 12 razlike. Najefikasniji igrač Alkara bio je Gabriel Marić s 22 koša, ali bila je to zapravo momčadska kvalitetna izvedba u kojoj su šestorica ubacila 10 i više poena. Uz Marića izdvojit ćemo 15 kapetana Hrvoja Vučića, a opet su vrlo solidno odigrali Amerikanci Neal i Wembi s 13 i 12 koševa. U sljedećem kolu Alkar odlazi u susjedstvo Splitu na Gripe, dok će Dubrava Furnir protiv Šibenke odigrati u Vukovaru.

HERMES ANALITICA – CIBONA 70:111

Tek par informativnih rečenica o susretu Hermesa i Cibone koji je odigran ranije. Glatka Cibonina pobjeda u kojoj je trener Velić darivao minutama sve svoje igrače. Opet je najkorisniji bio Filip Bundović završivši utakmicu sa 17 koševa i 9 skokova. 7 igrača hrvatskog prvaka ubacilo je više od 10, a Prkačin je skoro uhvatio duple brojke. Imao je 13 poena i također 9 skokova. U momčadi Gorana Zadravca Franko Kalpić je postigao 15 koševa.

TABLICA NAKON 7. KOLA HT PREMIJER LIGE:

  1. CIBONA 7-0
  2. ZADAR 6-1
  3. GORICA 6-1
  4. ŠIBENKA 4-3
  5. SPLIT 4-3
  6. SONIK PUNTAMIKA 3-4
  7. ALKAR 3-4
  8. VROS 3-4
  9. ZABOK 2-5
  10. ADRIA OIL ŠKRLJEVO 2-5
  11. HERMES ANALITICA 1-6
  12. DUBRAVA FURNIR 1-6

 

MVP KOLA

 

TOMISLAV GABRIĆ (SPLIT)

INDEX USPJEŠNOSTI 33

27 koševa, 4 asistencije, 3 skoka, šut 10/10, trice 6/6

Sličan sadržaj