FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga (1. kolo): Uvjerljiva pobjeda Cedevite Junior nad Vrijednosnicama

KK CEDEVITA JUNIOR – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK 95:70 (22:19, 27:14, 24:19, 22:18)

Košarkaški Cedevite Junior uvjerljivom su pobjedom od 95:70 nad Vrijednosnicama Osijek otvorili novu sezonu Favbet Premijer lige.

Utakmica je u prvoj četvrtini ponudila neizvjesnost, međutim već sredinom druge dionice igrači Cedevite Junior ubacuju u višu brzinu te su primorali gostujućeg trenera Kujundžića na minutu predaha pri rezultatu 37:21. Nakon odmora igrači Vrijednosnica nisu uspijevali pronaći rješenja za raspoloženog Sobina koji je susret završio s 14 poena i 7 skokova, od toga većinu u prvom poluvremenu.

Treća četvrtina je ponudila nastavak odlične igra domaćina pa je tako u jednom trenutku semafor pokazivao 61:36. Bila je to prilika da trener Repeša vidi i isproba s kakvom rotacijom raspolaže na klupi pa su priliku dobili i mlađi Anzulović te Subašić koji se upisao u strijelce.

Zadnjih deset minuta donijeli su povećavanje rezultatske prednosti do konačnih 95:70. Uz Sobina u redovima Cedevite najraspoloženiji Luka Krajnović sa 17 poena i 3 skoka te Tahj Eaddy sa 16 poena dok je u gostujućim redovima najbolji bio Robert Kujundžić s 20 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

U sljedećem kolu, 4. listopada u 21 sat u Draženovom domu, Cedevitu očekuje gradski derbi s Cibonom.

Dino Repeša, trener Cedevite Junior: “Veseli me što su ne samo starteri, nego i klupa doprinijeli ovoj pobjedi. To potvrđuje i podatak da smo s klupe zabili 43 poena. Naša unutarnja igra nam je također puno pomogla, s obzirom da smo iz reketa zabili 50 poena. Obrana je, osim u prvoj četvrtini, bila puno bolja tijekom preostalih 30 minuta, posebno u igri jedan na jedan. Međutim, nema puno vremena za slavlje. Okrećemo se sljedećoj utakmici u petak protiv Cibone, koja će biti vrlo teška. Nadam se da će protok lopte u napadu biti još bolji, unatoč tome što smo imali 23 asistencije.”

Domagoj Kujundžić, trener Vrijednosnica Osijek: “Upozoravali smo u najavi na ekipu Cedevite Junior i njihovu tranziciju. Međutim, pretrčali su nas, što smo pokušali zaustaviti, ali nismo uspjeli. Individualne pogreške koje smo radili koštale su nas ovako velikog poraza. Mislim da je ovo dobra škola, da se malo otrijeznimo i shvatimo da smo ove godine u višem rangu te da moramo pružiti puno više kako bismo se borili s ekipama iz ovog društva.”

Josip Sobin, igrač Cedevite Junior: “Mislim da smo dobro odradili pripremu utakmice i da nam još uvijek treba vremena da uđemo u pravi ritam. Prije nego što odigramo utakmicu s Cibonom, važno je da steknemo samopouzdanje i uigramo se još više. Do danas smo odlično radili, iako nam se događaju greške više nego inače jer smo većinom jako mlada ekipa, a na čemu trebamo raditi kako bismo spriječili da protivnik preokrene igru kao u nekim trenucima tijekom utakmice. Sve u svemu, bila je to odlična borba i čestitam ekipi na pobjedi.”

Filip Bjelanović: “Mislim da smo ušli u utakmicu s dobrim pristupom i bilo je nekih lijepih stvari za vidjeti s naše strane. Možda nam treba još malo vremena da se uigramo i bolje pohvatamo akcije. Amerikanac je došao malo kasnije, što je malo poremetilo ritam dok se ne uklopi u sve, ali mislim da ćemo s vremenom pokazati da možemo puno toga napraviti i da smo vrlo kvalitetna ekipa.”
Tekst/Foto: KK Cedevita Junior/Marin Sušić

Sličan sadržaj