FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga (3. kolo): Zadar nadigrao Dubravu

ZADAR – DUBRAVA  101:72 (25:14, 26:16, 26:22, 24:20)

Košarkaši Zadra u 3. kolu FAVBET Premijer lige uvjerljivo su pobijedili Dubravu rezultatom 101:72 (25:14, 26:16, 26:22, 24:20). Domaćini su se pribojavali gostiju koji su se u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali kao neugodan protivnik, ali neizvjesnost je trajala tek nekoliko minuta, nakon čega je Zadar zagospodario utakmicom i povećavao prednost do njezinog završetka. Nakon trećeg kola jedine neporažene momčadi u FAVBET Premijer ligi su Zadar i Split, koji je ranije večeras bio bolji u gostima od Cedevite Junior rezultatom 83:95. U sljedećem kolu Zadar već u četvrtak u 18 sati dočekuje Vrijednosnice Osijek.

Zadar je ušao u utakmicu u laganom grču, no brzo ga se oslobodio iako je Dubrava povela već nakon nekoliko sekundi tricom Došena. Gosti su prijetili još nekoliko napada, nakon pet poena Babića poveli 7:8, ali Zadar je imao dvojicu vrlo raspoloženih igrača, Wahla koji je probijao prostor do koša, asistirao i zabijao, te Gilberta koji je pogodio dvije trice. Posljednjih nekoliko sekundi iskoristio je Gegić za svoje prve poene i Zadru donio vodstvo 25:14 na kraju prve četvrtine.

Gosti su rano shvatili da ih u utakmici može držati samo serija trica. Nisu bili precizni, promašili su na brzinu nekoliko pokušaja, a Zadar povisio razliku za još pet poena. Raspoložen je bio Gegić, koji je u devet minuta igre prikupio 9 poena, ali i već 3 prekršaja. Batinić s nekoliko uspješnih akcija uspijeva držati razliku na podnošljivoj udaljenosti i Zadar tek u 18. minuti ima prednost od 20 razlike, 45:25.

Posebno impresivan učinak imao je Wahl, koji je za 16 minuta igre u prvom poluvremenu došao 13 poena, 10 skokova i 3 asistencije. Batinić je s druge strane ubacio 10 poena u prvom poluvremenu, od čega 6 s linije slobodnih bacanja. S tek 27 posto šuta i 12 skokova naspram 26 Zadrovih, Dubrava nije mogla do boljeg rezultata od 51:30.

Ako je prva četvrtina pripala Wahlu, druga Gegiću, onda je trećoj pečat dao Vladimir Mihailović. Dugo su Zagrepčani držali prednost u ovoj dionici, smanjili razliku na 16 poena, ali Crnogorac je ušao u svoju simultanku, u pet minuta razmaka ubacio 15 poena i odveo Zadar do prednosti 77:52 na kraju 30. minute.

Serijom 9:0 Zadar dolazi na +34 (86:52) i preostaje samo formalnost odraditi posljednjih osam minuta igre. Navijače i klupu zabrinula je ozljeda Gilberta, koji je nakon jednog kontakta izašao s parketa s ledom oko noge te se do kraja nije vraćao. Trener Marijan Bagarić pokušao je podignuti moral svojim igračima na minuti odmora, umalo se uspio spasiti „stotke“, ali Klarica nije imao milosti iz slobodnih bacanja i utakmica je završila rezultatom 101:72.

Igrač utakmice bio je Tyler Wahl, s učinkom od 19 poena, 14 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Moglo je biti i nešto bolje, da s linije slobodnih bacanja gađao tek 1-6. Najprecizniji je bio Vladimir Mihailović, koji je u 19 minuta igre prikupio 25 poena, a valja istaknuti i solidan učinak Amara Gegića, kojega su problemi s prekršajima zaustavili na 17 poena.  Najbolji pojedinci Dubrave bili su Babić s 18 poena i Batinić sa 14 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Danijel Jusup, trener Zadra: Nakon poraza protiv Budućnosti trebala nam je jedna utakmica da vratimo samopouzdanje. Danas smo igrali bez Mazalina koji se ozlijedio protiv Budućnosti, ima traumu na laktu pa ćemo morati malo sačekati s njime. Znat ćemo sutra, nakon prespavane noći, što je s Gilbertom koji je utakmicu napustio zbog ozljede. Moramo izgledati još bolje ako mislimo dobivati malo teže utakmice.

Tyler Wahl: Nakon poraza u posljednjoj utakmici trebali smo pronaći energiju, radili smo neke dobre stvari, dobro smo se rješavali lopte, skakali… Pred nama su dvije utakmice do kraja tjedna, nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati.

Marijan Bagarić, trener Dubrave: Prvo poluvrijeme smo ušli mlako, nismo bili pravi. Da bismo uopće došli u situaciju parirati ovakvom protivniku moramo igrati na fizički puno većoj razini. Drugo poluvrijeme smo nešto i pokazali, individualna kvaliteta Zadra i timska igra na kraju su prevagnuli i ljudi su zasluženo uvjerljivo pobijedili. Volio bih da je to bilo malo tješnje, da smo duže bili u utakmici, ali što je tu. Zadru želim sreću u daljnjem radu u ABA ligi i hrvatskom prvenstvu.

Josip Batinić: Zaslužena pobjeda Zadra. Mi smo imali dobar start, da smo koji šut pogodili možda bi utakmica imala drugačiji tijek, kasnije je kvaliteta Zadra presudila. Drugo poluvrijeme smo dobro otvorili, ali  loše smo šutirali. Trebamo izvući pouke iz ove utakmice, čeka nas Alkar a Zadru želim sve najbolje u prvenstvu i ABA ligi.


Tekst: Luka Perić/KK Zadar
Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Sličan sadržaj