FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Alkar preokretom do pobjede nad Zabokom

KK ALKAR – KK ZABOK 82:76 (22:16, 16:21, 21:32, 23:7)

Alkar je preokretom u zadnjoj četvrtini uspio nadjačati puno iskusniji Zabok i upisati prvu prvenstvenu pobjedu, slavivši u konačnici rezultatom 82:76. Teret dva uvodna gostujuća poraza nije se osjetio u uvodu utakmice na mladićima Damira Milačića. Izjednačenost igre i rezultata potrajala je do sredine uvodne dionice, kada je za domaće potegnuo Mario Krešić i s nekoliko ubačaja odveo Alkar do +6 (17:11) u 7. minuti.

Nedugo potom raspoloženi Jeramy Shaw svojom drugom trojkom donosi domaćima prednost od 8 koševa. Prva dionica je, nakon ubačaja Lužaića, završila 22:16 u korist momčadi u bijelim retro dresovima. Period dobre igre Alkara protegnuo se, zahvaljujući energičnom Krešiću, do sredine drugog perioda kada su gosti, koristeći kvalitet Cinca i Lužaića, sustigli zaostatak. Kad se spomenutom dvojcu dalekometnim ubačajima pridružio Savić, Zabok je preuzeo vodstvo i u dva navrata otišao na +4 (30:34, 33:37). No. onda su domaći stisnuli u obrani i, ne primivši koš u posljednje tri minute, na velik odmor odnijeli minimalni višak (38:37).

Na povratku iz svlačionice puno bolje su reagirali igrači trenera Tomasa. Ponovo su za goste povukli Cinac i Lužaić, nakon čije je trojke Zabok u 26. minuti bio na +12. Ista razlika se ponovila nekoliko puta u ovom periodu i činilo se da su momci u plavim dresovima tu propustili prelomiti utakmicu, pogotovo obzirom na iznimnu preciznost iza luka (7 trojki). Domaće je “na životu” uglavnom održavao sjajni Shaw. Na kraju trećeg perioda Zagorci su imali 10 koševa višaka (59:69). Dva ubačaja Matuline na otvaranju zadnje dionice prisililo je gostujućeg trenera Tomasa na minutu odmora. Nije ona dala nekog rezultata jer su domaći, nakon trojki Shawa i Svobode, smanjili na smo -2 (69:71) u 32. minuti.

Odgovaraju potom ubačajima Sikirić i Cvitanović i u 34. minuti vraćaju Zabok na + 6. No, momemtum ili bolje rečeno energija je vidljivo bila na strani igrača Alkara. Nošeni podrškom s tribina, domaći su obranom potpuno slomili goste, praktički zaključavši pristupe košu. Do kraja su Zabočani ostali bez ubačaja iz igre, s tek jednim pogođenim slobodnjakom Lužaića. S druge strane ubacivali su Matulina i pogotovo probuđeni Gurley, koji je zakucavanjem, trojkom i polaganjem za 81:75, na 26 sekundi do kraja, riješio pitanje pobjednika.

Gosti su u zadnjem periodu uspjeli postići samo 7 koševa. Prvo ime domaćeg sastava bio je, u punoj minutaži, Jeramy Shaw s 27 poena (7-9 za tri) i 7 skokova. Osim njega, dvoznamenkasti su bili: Svoboda (9 asistencija i 6 skokova) i Gurley sa 11 poena, te Matulina i Tomašević sa 10 poena. Kod gostiju se istaknuo trojac: Lužaić s 22 poena, Cinac sa 17 i Savić (8 skokova) s 15 poena.

Tekst: KK Alkar
Foto: Ab foto

Sličan sadržaj