FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga (2. kolo): Cedevita Junior slavila u derbiju protiv Cibone

CIBONA – CEDEVITA JUNIOR 68:75 (16:19, 19:18, 20:18, 13:20)

Zagrebački derbi započeo je besprijekornim ulaskom Cedevite Junior koja je u prvih pet minuta igre zadržala Cibonu na nuli, dok su oni postigli 12. Brzim kontra napadima koji su proizlazili iz čvrste obrane dovele su Cedevitu do vodstva u ranim minutama, 2:14. No, domaćini su do kraja četvrtine uspjeli smanjiti zaostatak na -4, na što bivši trener Cibone, Repeša zove minute odmora. Četvrtina je završila rezultatom 16:19.

Druga četvrtina započinje tricom Cedevite, koja je ujedno bila i prva trica na utakmici. Nastavak igre sličan je onome u prvoj četvrtini, gosti dominiraju i odlaze u veliko vodstvo, 18: 33. Post Cibone prekida Katanović lijepim prodorom na koš te asistencijom Vukoviću za zakucavanje. U slijedećim minutama Cibona se polako približava Cedeviti, 27: 36. Do kraja prvog poluvremena Vukovi uspijevaju doći na samo koš zaostatka, 35:37.

Na prve poene u nastavku igre trebalo je čekati malo više od minute kada je za Cedevitu Junior Buljan zabio dva bacanja. Činilo se da će se ponoviti scenarij iz prošle dvije četvrtine u kojima će Cedevita Junior dominirati početne minute, a Cibona preuzeti u drugoj polovici. No, Vukovi su ovoga puta ušli ozbiljnije te su tri minute do kraja bili u prilici da preuzmu vodstvo, što im već u slijedećem napadu i uspijeva polaganjem kapetana Radovčića. Minutu do kraja strasti se zahuktavaju te Radovčić i Krajnović dobivaju tehničke. Četvrtina završava izjednačenim rezultatom 55:55.

Zadnja četvrtina počinje trima tricama, jednom domaćina, a dvjema gostiju (58:61). Nakon četiri minute igre i dalje je bio rezultatski egal, a igralo se koš za koš, 65:64. Dvije minute kasnije u prvo „veće“ vodstvo odlazi Cedevita Junior prodorom Krajnovića koji uz zabijeni koš dobiva jedno bacanje, 66:70. Pred sam kraj Cedevita se uspijeva nametnuti kao jača momčad i zahvaljujući seriji od pet poena Mislava Brzoje uspijeva odnijeti pobjedu rezultatom 68:75.

Bariša Krasić – Trener KK Cibona:

Čestitke Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Mi nismo bili pravi danas posebno na početku utakmice, na otvaranju i kao da je to usmjerilo cijeli tijek utakmice. Nismo imali dovoljno dobru energiju, nismo bili dobri u obrani, kasnije smo stiskali htjeli smo, međutim, kad od početka ne ide kako treba, onda to ovako završi. Poslije je to bilo puno bolje u obrani, međutim, u napadu nije bilo dovoljno niti pameti, niti koncentracije. Izgubili smo fokus previše na neke stvari na koje nismo mogli utjecati i zaslužena pobjeda Cedevite.“

Krešimir Radovčić – KK Cibona:

Ušli smo loše u utakmicu i kasnije smo se cijelo vrijeme vraćali i vadili. Nažalost, sreća nas nije popratila. Danas je Cedevita bila bolja i na nama je da se regeneriramo do nedjelje. Kao što sam rekao moramo se regenirati  i šteta što nakon dvije pobjede koje smo zaredali kao da smo malo poletjeli i to nas je kaznilo. Puno je bilo priče sa sucima kao i stvari s kojima smo se zamarali cijelu utakmicu. Cedevita je bila bolja, ali to ništa ne znači. Ja vjerujem u svoju momčad.

Dino Repeša – KK Cedevita Junior:

Čestitao bih dečkima na pobjedi. Vidi se da smo imali vremena za pripremu. Od ponedjeljka smo se pripremali za Cibonu koja ove sezone ima ozbiljne ambicije u svim natjecanjima. Imali smo te crne minute na kraju druge četvrtine gdje su s -10, odnosno 12 došli na +2 i utakmica je otišla u egal, slično kao utakmica protiv Heliosa. Međutim, danas za razliku od utakmice s Heliosom nismo ispustili, nismo izgubili glavu i nismo ispustili tu prednost, odnosno na kraju smo prilično mirno priveli utakmicu kraju.

Mislav Brzoja – KK Cedevita Junior:

Za početak bih htio čestitati ekipi Cibone na jednoj fizičko jako dobroj utakmici i naravno čestitao bih svojim suigračima i stručnom stožeru. Jako dobro smo se pripremili, dobro smo trenirali i ovo nam je samo putokaz kako trebamo igrati dalje.“


 

Tekst: KK Cibona
Foto: Ivana Dergez/KK Cibona

Sličan sadržaj