FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Dubrava preokretom u zadnjoj četvrtini ostvarila pobjedu

KK DUBRAVA – KK DUBROVNIK 64:60 (13:15, 7:8, 18:22, 26:15)

U 30. kolu Favbet Premijer lige Dubrava je na svom parketu slavila protiv Dubrovnika 64:60 i tako upisala šestu uzastopnu pobjedu. Bila je to utakmica s dva različita poluvremena u kojoj je rezultat nakon prvog dijela glasio 23:20 za Dubrovčane koje je s tri trice predvodio Petar Dubelj, a s druge strane Mateo Vidović je ubacio tri trice.  Nakon napadačke neučinkovitosti u prvom dijelu u nastavku su gledatelji mogli vidjeti veliki preokret Dubrave jer su gosti sredinom treće četvrtine nakon trice Filip Vujičića imali +15 (42:27).

Znakove povratka domaćina davao je Toni Ročak koji je svojim napadačkim skokovima dao impuls Dubravi koja je do kraja treće četvrtine prepolovila prednost. Sedam minuta prije kraja isključen je trener Dubrave Marijan Bagarić nakon dvije tehničke pogreške, a to kao da je homogeniziralo Lavove koji su tricama Karla Vragovića i Andreja Matića prvo izjednačili (50:50), a nakon koša i asistencije Kenana Karahodžića za Matiča i poveli 55:52.

Javon Levi je posljednji puta izjednačio rezultat (55:55), a tada na scenu stupaju Ročak, Stellan Rajaofera i Vidović koji su u završnici odveli Dubravu do nove pobjede. Ročak je zabio za 61:57, a nakon što je Levy promašio drugo bacanje Vidović je bio mirne ruke za prvu pobjedu ove sezone Dubrave protiv Dubrovnika.

‘Očekivali smo tvrdu utakmicu jer znamo da je Dubrovnik čvrsta momčad s odličnim pojedincima. Nakon velike borbe u prvom poluvremenu u nastavku smo spustili petorku i uspjeli pobijediti. Svaka čast mojim igračima na muškoj utakmici i kada nas nije išlo i kada smo bili na minus 15 uspjeli su se vratiti. Momci su zaslužili ovakav lijepi niz jer rade sjajno i idemo polkušati nastaviti na ovaj način. Čestitke i Dubrovniku za borbi i želim im puno uspjeha dalje” kazao je trener Dubrave Marijan Bagarić koji nije mogao računati na Darija Kuzmanovića i Andriju Matića.

”Čestitke Dubravi na pobjedi jer su bili koncentriraniji i pametniji na kraju. Naša greška je bila u trenucima kada smo imali +15 neke napade smo jako brzo završavali i nismo ispoštovali dogovor. Koštala su nas i slobodna bacanja jer smo ih na ovako mali broj poena promašili 11, a za dva šutirali samo 23 posto. Bili smo mekani na prodorima i moramo se okrenuti Alkaru u srijedu. Treba nam još jedna pobjeda da izborimo doigravanje i to bi bio sjajan rezultat za naš klub” kazao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić koji nije mogao računati na centra Tomislava Cvitkovića koji je osjetio bol na zagrijavanju ”Puno nam je nedostajao naš prvi centar i nismo imali dubinu ali jednostavno nismo htjeli riskirati težu ozljedu”

”Prvo poluvrijeme nas nije išao šut, ali na sreću nije ni njih. U poluvremenu smo se dogovorili da idemo u nastavak s boljom energijom i to nas je na kraju doguralo do pobjede. Uspjeli smo okrenuti njihovu prednost s drugim načinom obrane gdje sam ja igrao na petici i na naše veliko zadovoljstvo upisali smo novu pobjedu.” kazao je Ročak koji je s 18 poena i 13 skokova predvodio Dubravu. Vidović je dodao 14, a Andrej Matić 12 uz 7 skokova.  Kod Dubrovnika Dubelj je ubacio 19, a Levy 17 poena.

Tekst: KK Dubrava

Foto: Marin Sušić

Sličan sadržaj