FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga (finale doigravanja): Split poveo Zadar s 2:1

U odličnoj atmosferi pred rasprodanim Gripama Split je u trećoj utakmici finala prvenstva Hrvatske svladao Zadar s 87:77 (21:22, 27:20, 13:23, 26:12). Bila je to utakmica u kojoj je Split vodio do pred kraj treće četvrtine (55:44), igrao odlično zahvaljujući čudesnoj seriji “trica” Vite Kučića (21 poen, trice 5:6) da bi na krilima Daria Drežnjaka Zadar u posljednju četvrtinu ušao s vodstvom 65:61. A onda je stvar u svoje ruke uzeo majstor Shannon Shorter, ubacio 16 poena u posljednjih deset minuta, i odveo Split u vodstvo od 2:1 u pobjedama.

“Velika želja s obje strane. Vito u drugoj četvrtini, Shorter u posljednjoj četvrtini, to znači jako puno. To je odlučilo utakmicu. Uvijek odlučuju detalji, neki skok u napadu, neki zicer, slobodna bacanja… Nema se tu što puno pričati. Atmosfera je bila fenomenalna, igračima je gušt igrati u takvom ambijentu. Mislim da smo na inspiraciju Shortera i Kučića došli do poena, koji su nam možda falili ranije. Šteta što smo na plus 11 promašili dva bacanja, pa neke izrađene šutove, gdje nas je Zadar uhvatio. Međutim, nismo potonuli, nastavili smo igrati i dočekali Shortera, koji je odigrao posljednju četvrtinu na zavidnoj razini. U petak će, vjerujem, biti ista energija s obje strane”,  rekao je Splitov trener Slaven Rimac.

U redovima Zadra, već standardno, prvo ime bio je Luka Božić s 25 poena, ali i s 5 grešaka.
“Split je zasluženo pobijedio, bio je bolji, pravili su nam napadačke probleme. U završnici je Shorter bio nadahnut, on je bio faktor koji je odlučio utakmicu. Moramo se sabrati i u petak doći spremni na četvrtu utakmicu. Veliku ulogu će imati i oporavak do petka”, kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.

O. Maršić za KK Split/FOTO: Ivica Čavka/KK Split

Sličan sadržaj