FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga (finale doigravanja): Zadar izjednačio i vratio odluku o prvaku na svoj teren

KK SPLIT – KK ZADAR 55:84 (16-23, 18-24, 16-16, 5-21)

Zadar je vratio finalnu seriju na Višnjik, svladao je Split na Gripama s 55:84. Trenutni rezultat je 2:2, odluka o prvaku Hrvatske past će u Zadru u nedjelju od 20 sati.

Od prve minute vidjelo se da Zadar ima više energije, dominirao je u skoku, a Luka Božić je bio na onom svom nivou i ostvario “triple-double” (25 poena, 10 skokova, 11 asistencija) i pobjeda momčadi Danijela Jusupa nije dolazila u pitanje.

“Htjeli smo vratiti seriju u Zadar. Dečki su bili svjesni da nema nazad. Pametno smo napadali, koncentrirano se branili. Bili smo energični, dobili bitku u skoku uz dosta dobru obranu. Hvala navijačima što su došli u ovako velikom broju. Iscrpljujuće je za obje momčadi, vidjet ćemo tko će u nedjelju imati više  energije“, rekao je Zadrov trener Danijel Jusup.

Split je imao ukupni šut 29 posto, Shannon Shorter trice je šutirao 6:0, a Toni Perković 5:1 i tu se više ništa ne treba dodati. Slab skok, slab šut, najbolje je to opisao kapetan Mate Kalajžić.
“Igrali smo loše, najgora naša utakmica svakog od nas”, kazao je Kalajžić, a na njegove riječi nadovezao se trener Slaven Rimac.
“Igrači su bili svjesni što utakmica nosi. Mislim da nismo poštovali osnovne stvari, ranije smo to dobro radili ili je Zadar to bolje kažnjavao. Igrali smo s previše nervoze. Postotak šuta, slobodna bacanja vrlo, vrlo loša. Teška serija. Psihološka prednost je na strani Zadra, a mi moramo odigrati hrabro u nedjelju. Jednom smo ih pobijedili, pokušat ćemo i drugi put”, zaključio je Rimac.
Ozračje na Gripama bilo je odlično, puna dvorana, tenzija nije bilo, Splićani su bodrili svoje, Zadrani svoje… Sve je sada stalo u tu jednu utakmicu.

Ozren Maršić/KK Split | FOTO: Ivica Čavka/KK Split

Sličan sadržaj