FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga: Košarkaši Zadra drugom pobjedom protiv Dinama izborili finale sa Splitom

KK DINAMO – ZAGREB – KK ZADAR 67:78 (18:21, 11:18, 19:17, 19:22)

U drugoj polufinalnoj utakmici FavBet Premijer lige, Dinamo je poražen od Zadra rezultatom 67:78. Drugim porazom u polufinalnoj seriji, Dinamo je završio svoju sezonu.

Košarkaši Zadra ušli su odlično u utakmicu. Nakon samo minute igre, imali su već šest poena prednosti. Dinamo se nije odmah predao, već je tijekom prve četvrtine preokrenuo susret u svoju korist. Gosti su ponovno dodali gasa krajem prve dionice u kojoj su stvorili tri poena prednosti.

Nakon odličnog ulaska u drugu četvrtinu košarkaša Dinama, domaćini su ponovno upali u crnu rupu koju su iskoristili košarkaši Zadra. Brzo su se odvojili na pet koševa prednosti te je trener Dinama Josip Sesar morao prvi put reagirati minutom odmora. Dinamova igra se raspala tijekom druge četvrtine te su gosti na poluvrijeme otišli s 10 koševa prednosti. Prednost je mogla biti i puno veća, no košarkaši Zadra mnogo su griješili u fazi napada.

Početne minute drugog poluvremena pripale su košarkašima Dinama, koji su odmah prepolovili prednost Zadra. Dinamo je imao puno prilika za potpuni povratak u utakmicu, no s brojnim tehničkim greškama u obrani i napadu, to nije bilo moguće. Zadrani nisu prikazali svoju najbolju košarku, no i to im je bilo dovoljno za održavanje prednosti. U posljednju četvrtinu gosti su ušli s osam poena prednosti, nakon što je svoje prve poene s zvukom sirene upisao Dario Drežnjak.

Kao i tijekom cijele utakmice, u posljednjoj četvrtini smo gledali isti scenarij. Dinamo se pokušavao vratiti u utakmicu, no gosti iz Zadra to nisu dopuštali. Zadar je kontrolirao utakmicu do samog kraja te se plasirao u finale prvenstva.

Najistaknutiji pojedinci kod Zadra bili su Luka Božić i Karlo Žganec s 15 poena, dok su za Dinamo najbolji bili Ivan Novačić s 12 poena i Ivan Tvrtko Majić koji je ubacio devet.

„Mislim da smo odigrali jednu jako dobru sezonu. U nekim stvarima smo mogli biti bolji, no zadovoljan sam kako smo reagirali. Imali smo problema s ozljedama u ovoj playoff seriji, Garafolić i Vučić su bili bez treninga. To je to, zahvaljujem se svima u klubu i igračima koji su pokazali veliku želju ove sezone“, kazao je trener Sesar.

Karlo Žganec, igrač Zadra: “Možda je izgledalo rutinski, ali bila je stvarno jako teška utakmica. Znali smo da će to biti tako, Dinamo se zaista dobro pripremio, vrlo su iskusna momčad, kažnjavaju najmanje greške i morali smo danas dati sve što imamo da bismo došli do druge pobjede. Dugo vremena se nismo uspijevali odvojiti, oni su stalno bili tu negdje, ali kada smo u četvrtoj četvrtini otišli na desetak razlike, u završnici smo to uspjeli iskontrolirati. Finale? Vidjet ćemo, dobro se poznajemo, nema tu nekih nepoznanica i bit će sigurno zanimljiva serija. Nadam se uz našu dobru igru da možemo ostvariti ono što je svima želja.”

KK Dinamo Zagreb

Sličan sadržaj