FAVBET Premijer liga

Finale FAVBET Premijer lige: Prvu utakmicu najavljuju Ramljak, Jusup, Runjić i Rimac

U petak 24. svibnja kreće finalna serija doigravanja FAVBET Premijer lige. Repriza je to prošlogodišnjeg finala Zadra i Splita u kojoj Zadrani u imaju prednost domaćeg terena, a prvakom Hrvatske posta će momčad koja prva ostvari tri pobjede. Zadar brani naslov, Split ga želi osvojiti nakon 21 godine čekanja.

‘Imali smo dosta vremena za pripremu, nismo se naviknuli na tako dugi period bez utakmice. Ali dobro smo se pripremili, uhvatili zraka, napunili noge i spremni smo. Nije prvi puta, svi smo prolazili kroz te stvari. Bit će to sigurno jedna zanimljiva utakmica. Istina je da ove sezone imamo samo jedan poraz od Splita, ali ova serija je neka sasvim nova priča. Svaka utakmica u finalu može biti drugačija. Vidimo i da Split kroz zadnje utakmice uvodi neke nove stvari da bude spreman za nas. Isto radimo i mi. Od prve sekunde treba ući jako, do pobjede možemo samo uz čvrstu obranu i dobro trčanje. Oni imaju svoje kvalitete. Za Shortera znamo, no u šutu može biti jednako opasan i Perković. Sullivan i Runjić dominiraju u napadačkim skokovima, Kalajžić je agresivan u obrani i donosi puno s ukradenim loptama… Imaju oni širok repertoar, ali siguran sam da ćemo ih dočekati spremni bez obzira na moguća taktička iznenađenja. Vjerujem da uz dobru igru i podršku s tribina možemo ostvariti pobjedu’, rekao je u najavi prve utakmice kapetan Zadra Marko Ramljak.

Nadovezao se trener Zadra Danijel Jusup.

‘Split je naš veliki rival. Sve je otvoreno. Izuzetno je bitno da odigramo obranu na visokoj razini i da zadržimo koncentraciju u skoku. To je preduvjet da dođemo do dobrog rezultata. Očekujem obostrano veliku borbu. Pozivam naše navijače da dođu i da nas bode i da zajedno pokušamo ostvariti pobjedu. Split nas uvijek kože s nečim iznenaditi, teško je znati što spremaju, ali nastojat ćemo predvidjeti koliko možemo i da ih dočekamo spremni.’

Optimizam vlada i u splitskim redovima:

​​’Nebitno je gdje se pobjeđuje, najbitnije je pobijediti onu zadnju Očekuje nas teška utakmica, kao što je bila svaka protiv Zadra. Cijelu sezonu smo radili da bi došli do ovoga, a znamo kakav je gorak okus ostao nakon prošlogodišnjeg finala. Ekipa je spremna i želimo ostvariti ono što lani nismo uspjeli. Neće biti lako igrati na Višnjiku, nikad nije ni bilo. Ipak, finale je sasvim druga priča, različita od bilo čega ranije. Izbrisali smo u našim glavama sve što je dosad bilo i fokusirani smo na jednu po jednu utakmicu. Svi smo svjesni svojih zadataka, pogotovo što se tiče skoka i čvrste obrane. Je li to moja ili bilo koja druga rola nije bitno. Svi moramo biti skupa, čiste glave  i spremni na vrhunsko finale’,  najavio je susret igrač Splita Lovre Runjić.

Splitov trener Slaven Rimac maksimalno vjeruje u svoju momčad.

‘Privilegija je biti u finalu, dijele nas tri pobjede od naslova. Sve ono ranije se zaboravlja, ovo nam određuje sezonu i moramo biti na vrhunskom nivou. Radujem se finalu, pauza između polufinala i finala je bila prilično duga. S nestrpljenjem očekujem prvu utakmicu. Svjesni smo svega što ona nosi. Zadar se kroz sezonu pokazao kao bolja ekipa od nas, to su činjenice. Imaju MVP-ja u Božiću, a i u Jusupu. Naš plan je dignuti nivo igre protiv njih na veći nivo pa ćemo vidjeti kako će oni odgovoriti. Ključ njihovih dosadašnjih pobjeda vidim u disciplini. Dobro poznaju svoje nedostatke, čak i više nego kvalitete. Mi smo, kad se sve zbroji i oduzme, te utakmice gubili u situacijama gdje bi uzimali neke loše šuteve pa se nakon toga ne bi vratili u obranu ili bi falilo discipline u zagrađivanju. Moramo biti bolji u obveznim dijelovima igre, a po onome što vidim na treningu mislim da će tako i biti. Idemo utakmicu po utakmicu. Potreban je fokus na svaki posjed lopte, sa što manje grešaka. Ekipa je fokusirana, s nestrpljenjem očekujem početak da vidimo gdje smo sada u odnosu na Zadar. Za početak se nadam pozitivnom ishodu u prvoj utakmici’ zaključio je Rimac.

Spomenimo kako se i druga utakmica igra u Zadru i to u nedjelju 26. svibnja s početkom u 20 sati.  Nakon toga serija se seli na splitske Gripe. Treća utakmica na rasporedu je u srijedu 31. svibnja također u 20 sati.

ULAZNICE ZA PRVE DVIJE UTAKMICE

Ulaznice za prve dvije zadarske utakmice su u prodaji on line na bit.ly/entrio-kk-zadar, na Entrio prodajnim mjestima (Trafika Felix, Tisak Media, Ghetaldus optika) te na blagajni ispred dvorane Krešimir Ćosić i to prema sljedećem rasporedu:

  • Četvrtak, 23. svibnja od 15:00 do 18:00
  • Petak, 24. svibnja od 10:00 do poluvremena prve finalne utakmice
  • Subota, 25. svibnja od 15:00 do 18:00
  • Nedjelja, 26. svibnja od 10:00 do poluvremena druge finalne utakmice

RASPORED UTAKMICA

  1. utakmica: KK Zadar – KK Split  24. svibnja 2024. (petak) u 20:00 –> MAXSport i Sportska televizija
  2. utakmica: KK Zadar – KK Split  26. svibnja 2024. (nedjelja) u 20:00  –> MAXSport i Sportska televizija
  3. utakmica: KK  Split – KK  Zadar  29. svibnja 2024. (srijeda) u 20:00  –>  MAXSport i Sportska televizija
  4. utakmica (eventualna): KK Split – KK Zadar 31. svibnja (petak) u 20:00  –>  MAXSport i Sportska televizija
  5. utakmica (eventualna): KK Zadar – KK Split 2. lipnja (nedjelja) u 20:00  –>  MAXSport i Sportska televizija

Sve utakmice finalne serije prenose MAXSport i Sportska televizija, a raspored je rezultat prilagodbe slobodnim TV terminima.


Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar
Tekst: KK Zadar/KK Split 

Sličan sadržaj