FAVBET Premijer liga

Najava 2. utakmica četvrtfinala doigravanja FAVBET Premijer lige: Tko će u polufinale, a tko u majstoricu?

U nedjelju i ponedjeljak na rasporedu su druge utakmice četvrtfinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u košarci.

Nakon prvih ogleda prednost domaćeg terena sačuvale su momčadi koje su se pozicionirale od prvog do četvrtog mjesta: Zadar, Split, Cibona i Cedevita Junior.

KK DUBRAVA – KK ZADAR, nedjelja 5. svibnja 2024.,
SD Dubrava – Zagreb, 17 sati – Sportska televizija

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar 

Dubrava je u prvom susretu u Zadru trideset minuta bila ravnopravan protivnik Zadranima, no odlično otvaranje utakmice trasiralo je put Zadranima prema pobjedi. Nakon susreta trener Dubravaša Marijan Bagarić i kapetan Mateo Vidović najavili su da će učiniti sve da seriju vrate na zadarski Višnjik. Trener Zadra Danijel Jusup, usprkos uvjerljivoj pobjedi, nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi naglasivši kako posebno veći doprinos očekuje od igrača koji u igru ulaze s klupe. Nakon sjajne završnice FAVBET Premijer lige Dubrava je zaslužila košarkašku feštu, a borba za polufinale doigravanja protiv aktualnog prvaka Hrvatske to upravo i predstavlja. Pune tribine i dobra košarka očekivanja su za koja smo sigurni da će biti ostvarena.

KK DUBROVNIK – KK SPLIT, nedjelja 5. svibnja 2024.,
ŠD Gospino polje – Dubrovnik, 19:00 sati

Foto: Ivica Čavka/KK Split

Premda je Split u prvom susretu na Gripama ostvario uvjerljivu pobjedu 100:78, valja naglasiti da je do rezultata 60:60 to bila potpuno izjednačena utakmica. Nevjerojatna serija Splićana 21:0 riješila je pitanje pobjednika, no to nije pokolebalo Dubrovčane koji su najavili napad na pobjedu u Gospinom polju. Baš kao i u Dubravi i u Dubrovniku se očekuje puna dvorana i košarkaška fešta.

KK ZABOK – KK CIBONA, ponedjeljak 6. svibnja 2024.,
Gradska dvorana – Zabok, 19:30 sati

Foto: Ivana Dergez/KK Cibona

Zabok je ove sezone bio crna mačka za igrače Cibone, no u jednoj od najvažnijih utakmica momčad Ivana Tomasa nije uspjela parirati Zagrepčanima. Očekivalo se da će kako vrijeme bude odmicalo Cibona energetski i rezultatski padati. Dogodilo se upravi suprotno. Zabočani imaju kvalitetu da seriju vrate u Zagreb, a uz podršku s tribina izgledi su im veći. Cibonu su mnogi zbog rezultatskog pada u posljednjim utakmicama FAVBET Premijer lige unaprijed otpisali. No, momčad Dina Repeše se vratila na pobjedničke staze u prvom trenutku te je jednu pobjedu udaljena od polufinala doigravanja.

KK DINAMO-ZAGREB – KK CEDEVITA JUNIOR, ponedjeljak 6. svibnja 2024., Košarkaški centar Dražen Petrović – Zagreb, 20:45 sati – MAXSport

 

Dinamo ove sezone ima dosta problema u pronalaženju načina na koji će Cedevitu Junior staviti u podređeni položaj. Domaći navijači i iskusni igrači aduti su koje mogu povući momčad Josipa Sesara prema majstorici, a tamo je sve moguće. Cedevita Junior, s druge strane, igrat će rasterećeno, jer za razliku od protivnika, ima pravo na pogrešan korak. U upravo to je njena prednost.

Foto: Marin Sušić

Naslovna fotografija: Zvonko Kucelin/KK Zadar 


 

Sličan sadržaj