FAVBET Premijer liga

Najava 29. kola FAVBET Premijer lige: Vodeće momčadi u Zagrebu, važne utakmice u Šibeniku, Zaboku i Dubrovniku

Od petka do nedjelje na rasporedu je 29. kolo FAVBET Premijer lige. Svaki dan na programu su po dvije utakmice. U petak se sastaju Cedevita Junior i Split te Dinamo i Zadar. U subotu Šibenka je domaćin Dubravi, a Zabok Alkaru. U nedjelju Cibona će se ogledati s Boscom, a Dubrovnik s DepoLink Škrljevom.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK SPLIT, petak 5. travnja 2024.,
ŠSD Boško Božić Pepsi, Zagreb, 18 sati – Sportska televizija

Damir Mulaomerović (Cedevita Junior) i Slaven Rimac (Split)/Foto: KK Cedevita Junior

Četvrtoplasirana Cedevita Junior je u utorak izgubila derbi protiv trećeplasirane Cibone. Tri dana kasnije ima priliku kao domaćin pokazati svoje vrijednosti u susretu s drugoplasiranim Splitom. Split uspješno drži korak s vodećim Zadrom, a dok pobjeđuje siguran je da utakmica s aktualnim prvakom na Višnjiku odlučuje o startnoj jedinici uoči doigravanja. Motiva igračima Slavena Rimca neće nedostajati. Ciljevi su davno postavljeni i jasni – napad na naslov prvaka Hrvatske. Sa samo tri poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva Splićani su pokazali da to od njih možemo i očekivati.

KK DINAMO-ZAGREB – KK ZADAR, petak 5. travnja 2024.,
Dvorana 2 Doma sportova, Zagreb, 20 sati – MAXSport

Dinamo – Zadar/Foto: KK Dinamo

Dinamo je u posljednjem međusobnom susretu dobro namučio Zadrane. Činjenica je da je forma momčadi Josipa Sesaru u padu, no Zadar je izvrsna prilika za povratak dobre atmosfere u svlačionicu. Zadar se Dinamu dolazi suprotstaviti u najjačem sastavu, s odmorenim nositeljima igre. i željom da i nakon ovog kola ostane usamljen na vrhu ljestvice.

GKK ŠIBENKA – KK DUBRAVA, subota 6. travnja 2024.,
Sportska dvorana Baldekin, Šibenik, 19 sati

Šibenka – Dubrava/Foto: Milan Balaban/GKK Šibenka

Šibenka je u seriji poraza od kojih ih je posljednji protiv DepoLink Škrljeva doveo do ruba ispadanja iz zone doigravanja. Dubrava je s druge strane nanizala četiri pobjedom te eventualnim slavljem na Baldekinu može preskočiti Šibenčane koji imaju utakmicu manje (na Baldekin 9. travnja dolazi Cibona). Bespoštedna borba za svaku loptu i pune tribine najmanje je što od ove utakmice očekujemo.

KK ZABOK – KK ALKAR, subota 6. travnja 2024.,
Gradska sportska dvorana, Zabok, 19 sati

Zabok – Alkar/Foto: Mladen Ban/KK Zabok

Zabočani su u srijedu oživjeli uvjerljiv poraz od Dubrave. Šesto mjesto im za sada nije ugroženo, no žele li ga zadržati morat će slaviti na svom parketu protiv Alkara. Apetiti Sinjana su porasli i žele dohvatiti doigravanje. Pobjedom u Zaboku ostali bi konkurentni u borbi za ulazak među osam najboljih momčadi države.

KK CIBONA – KK BOSCO, nedjelja 7. travnja 2024.,
Košarkaški centar Dražen Petrović, Zagreb, 17 sati

Cibona – Bosco/Foto: KK Bosco

Cibona je protiv Bosca veliki favorit. Treće mjesto prije doigravanja je sve bliže. Bosco ima samo jednu pobjedu, a prema formi i kvaliteti kadra nerealno je očekivati da bi se druga mogla dogoditi u nedjelju.

KK DUBROVNIK – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO, nedjelja 7. travnja 2024.,
ŠD Gospino polje, Dubrovnik, 20 sati

Dubrovnik – DepoLink Škrljevo/Foto: KK Dubrovnik

Iznimno važna utakmica za obje momčadi. Domaćini čekaju posrtanje Zaboka ne bi li ozbiljno napali šesto mjesto, dok se Škrljevo nakon uspjeha protiv Šibenke i dalje nada da u završnih pet kola može pobjeći s pretposljednjeg mjesta i izbjeći dodatne kvalifikacije za ostanak u FAVBET Premijer ligi.


Naslovna fotografija: KK Dinamo 

Sličan sadržaj