FAVBET Premijer liga

Najava doigravanja FAVBET Premijer lige: Četvrtak donosi četiri utakmice četvrtfinala

Drugi dan svibnja donosi nam prve utakmice četvrtfinala doigravanja FAVBET Premijer lige. Serija se igra na dvije pobjede. Prema plasmanu ostvarenom nakon 33 odigrana kola prednost domaćeg terena imat će klubovi koji su zauzeli prva četiri mjesta a to su Zadar, Split, Cibona i Cedevita Junior.

KK ZADAR – KK DUBRAVA, četvrtak 2. svibnja 2024.,
Dvorana Krešimir Ćosić – Zadar, 19 sati – MAXSport

Iako Dubrava u doigravanje kreće s osmog mjesta u posljednje vrijeme, uz branitelja naslova i vlasnika startne jedinice Zadar, ima najbolje rezultate. Dubravaši su u posljednjih devet kola ostvarili osam pobjeda i puni samopouzdanja dolaze na zadarski Višnjik. Zadar ima kvalitetu i trenera koji dobro zna kakve se opasnosti kriju u utakmicama poput ove. Domaćini, uz silan respekt prema protivniku, najavljuju koncentriran pristup i maksimalan angažman od početka utakmice. Gosti su svoj osnovni cilj ispunili te se potpuno rasterećeni i bez pritiska dolaze nadigravati s prvakom.

KK SPLIT – KK DUBROVNIK, četvrtak 2. svibnja 2024.,
Košarkaška dvorana Split – Split, 19 sati

Foto: Ivica Čavka/KK Split

Splićani u doigravanje ulaze sa startne pozicije broj dva sa željom da konačno osvoje naslov prvaka Hrvatske. Prva prepreka na tom putu im je momčad Dubrovnika koju strateg splitske momčadi Slaven Rimac iznimno cijeni. Dubrovnik ima oružje kojim može parirati Splićanima, a ako ga ono dovede u neizvjesnu završnicu jedan bi zalutali metak mogao pokvariti planove domaćina.

KK CIBONA – KK ZABOK, četvrtak 2. svibnja 2024.,
Košarkaški centar Dražen Petrović – Zagreb, 18 sati

Cibona je za protivnika dobila momčad koja ju je dva puta pobijedila ove sezona. Ivan Tomas očito zna gdje i kako napasti oslabljene redove Zagrepčana. Ciboni je doigravanje prilika za resetiranje i novi početak, Zabok s druge strane želi ispisati povijest i ugrabiti polufinale. Iako su utakmice procesi koji ovise o tisuću detalja, a jedan je dovoljno da odredi tijek zbivanja na parketu, izgledno je da nam ovaj par može donijeti obilje uzbuđenja.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK DINAMO-ZAGREB, četvrtak 2. svibnja 2024.,
Dvorana 2 Doma sportova – Zagreb 20:30 sati – Sportska televizija

Sudar zagrebačkih klubova u kojemu se Cedevita Junior oslanja na mladost, energiju i poletnost, a Dinamo na iskustvo. I u FAVBET Premijer ligi i u SuperSport Kupu Krešimir Ćosić Cedevita Junior je pokazala više, no doigravanje je posebna vrsta natjecanja u kojem se sve može izokrenuti. Prva utakmica neće odrediti sudionika polufinala, ali mogla bi biti ključna za daljnja događanja u seriji.

Raspored drugih utakmica četvrtfinala:

KK DUBRAVA – KK ZADAR, nedjelja 5. svibnja 2024., SD Dubrava – Zagreb, 17 sati – Sportska televizija
KK DUBROVNIK – KK SPLIT, nedjelja 5. svibnja 2024., ŠD Gospino polje – Dubrovnik, 19:00 sati
KK ZABOK – KK CIBONA, ponedjeljak 6. svibnja 2024., Gradska dvorana – Zabok, 19:30 sati
KK DINAMO-ZAGREB – KK CEDEVITA JUNIOR, ponedjeljak 6. svibnja 2024., Košarkaški centar Dražen Petrović – Zagreb, 20:45 sati – MAXSport


Naslovna fotografija: Marin Sušić 

Sličan sadržaj