Kup Krešimir Ćosić

Kup „Krešimir Ćosić“: Zadar i Alkar izjednačeni na poluvremenu, na završnicu ipak putuje Zadar

KK ALKAR – KK ZADAR 75:84 (21-23, 27-25, 12-17, 15-19)

Favorizirani Zadar tek je u završnici prelomio susret protiv čvrstog Alkara i pobjedom 75:84 uspio se plasirati u osminu finala Kupa Krešimira Ćosića. Utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi koje su kreirale obje navijačke skupine.

Zadar je bolje otvorio susret i već nakon dvije minute vodio 8:0. U startu usporeni Alkar ubrzo se probudio. Jedna trica Kučana i dvije Marića Alkara su dovele na minus dva, nakon čega se Zadar ponovno odvaja, međutim, sa zvukom sirene iz kretnje Wembi pogađa tricu za novih minus dva (21:23).

Alkar je svoju veliku seriju (11-0) nastavio i početkom druge četvrtine pa je tako u 12. minuti semafor pokazao prednost domaćih od 28:23. Tada je ponovno na scenu stupio Vuković koji se pokazao kao nerješiva enigma za sinjske košarkaše, trpao je sa svih pozicija, nakon čega se do odmora igralo uz nekoliko promjena vodstva, zaključno s rezultatom 48:48.

Nije se Alkar dao smesti niti početkom drugog dijela, tricom Žuljevića poveo je 54:51 i još imao tri napada za povećanje, ali nije to iskoristio. Čak šest minuta trajao je košgeterski post kod domaćih, što je Zadar znao kazniti i serijom 12-0 doći do plus devet u 28. minuti.Ako ćemo gledati u svijetlo konačnog raspleta upravo je ovaj period odredio konačnog pobjednika.

U završni period Zadar je donio plus pet i vrlo brzo stigao i do devet koševa viška. Alkar je pritom naivno izgubio nekoliko lopti, ali bilo je to daleko od gotovog. U 32. minuti Zadar je bio na svega plus dva, ali bliže od toga Alkar se nije uspio približiti, iako je znao priprijetiti do kraja i dugo držati goste u neizvjesnosti koju je s kraju otklonio Allen sa dvije trojke na isteku napada.

Alkaru sada slijedi dvoboj sa Cibonom u subotu, a nakon toga ponovno je domaćin Zadru u srijedu.

Najefikasniji kod Alkara bio je Kučan sa 18 ubačaja, a svestranost su ponudili Amerikanci Neal sa 17 koševa i 11 asistencija te Wembi s 10 koševa i 12 skokova. Prvo ime kod Zadra, a i cijelog susreta, bio je nepogrešivi (osim jednog slobodnjaka) Vuković sa 23 ubačaja, 10 skokova i 5 asistencija (valorizacija 43) uz dobru potporu Ivanova i Allena koji su ubacili 15 odnosno 14 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV

KK Alkar

Sličan sadržaj